Büyükşehir'den tarihi dokuya hayat!

Denizli’de depreme dayanıksız olması yüzünden tehlike yaratan Özel İdare İşhanı’nın yıkımı ile tarihi dokuya yeniden can verilecek.

Denizli’de depreme dayanıksız olması yüzünden tehlike yaratan Özel İdare İşhanı’nın yıkım çalışmalarına başlandı. Yıkım çalışmalarını yerinde takip eden Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, hantal yapının ortadan kaldırılmasıyla tarihi 2 binanın ortaya çıkacağını, meydanda yapılacak yeni düzenleme ve yeni müzelerle birlikte bölgenin bir turizm merkezi haline geleceğini belirtti.

 

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 1979 yılında Saraylar Mahallesi’nde inşa edilen ve depreme dayanıksız olması yüzünden kentin merkezinde önemli bir tehdit oluşturan Özel İdare İşhanı'nın yıkım çalışmalarını yerinde takip etti. Başkan Osman Zolan’a, Genel Sekreter Yardımcısı Ali Aydın ve beraberindekiler eşlikte bulundu.

 

Başkan Osman Zolan, bulunduğu dönemin şartlarına göre inşa edilen Özel İdare İşhanı’nın günümüzde ömrünü doldurduğunu ve fonksiyonunu yitirdiğini, daha da önemlisi depreme dayanıksız yapısı yüzünden kent merkezinde bir tehdit oluşturduğunu belirterek, "700 yıllık geçmişi bulunan tarihi Germiyanoğulları Hamamımız bulunuyor. Bugüne kadar varlığı bile hissedilmemiş ve fark edilememiş. İkinci önemli yapımızda Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Denizli ziyaretinde kaldığı ev artık müze haline çevrildi. Bu yıkımla birlikte amacımız şehrin merkezinde nadir bulunan hem tarihi hamamı restore edip hem de Atatürk Etnografya Müzesi'ni de ortaya çıkararak gelecek nesillere aktarmak olacaktır." dedi.


 

Denizli’nin turizm kenti olması noktasında Büyükşehir Belediyesi olarak Denizli Teleferik ve Bağbaşı Yaylası, Denizli Kayak Merkezi gibi pek çok yatırım yaptıklarına işaret eden Başkan Osman Zolan, "Yıkımın olduğu yapının hemen karşısında taş binalar ve sanat atölyeleri yer almakta. Onların da daha güzel bir müze haline gelebilmesi için Kültür ve Turizm Bakanlığımızın projesini yaptığı ve inşallah yapımına da yakın bir zamanda başlanacak olan arkeolojik müzemiz olacak." dedi.

 

Zolan, "Yıkım çalışmalarımıza şimdiden başlamış bulunuyoruz. İnşallah bunu da en kısa zamanda tamamlayacağız. Risk oluşturan bu binayı da ortadan kaldırmış olacağız. Denizli’de buna benzer daha başka yapılar da var. Mesela garajın yanındaki ‘Kibrit Kutusu’ diye tabir ettiğimiz ince uzun bir yapı bulunuyordu ve onu da kaldırdık. İşlevini yitirmiş olan Üçgen Çarşısı vardı ve onu da kaldırdık. İşlevini yitirmiş olan, depremsellik anlamında da sıkıntılı olan bu yapımızı, turizm ve tarihi dokunun ortaya çıkması için ortadan kaldırıyoruz." ifadelerine yer verdi.

Ege - Denizli Haberleri

PASVAK'TAN Topluma Örnek Bir İş Birliği
Denizli Büyükşehir'den yeni yıl sürprizi!
Denizli Büyükşehir'den kar mesaisi 
Denizli’de köye dönüş hayal değil
Muğla'da deprem