Yayla seracılığında gelişme yaşanıyor. Geçtiğimiz yıllarda üç ortakla üretime başladıklarını dile getiren Fikret Aksoy, yaklaşık bir yıl önce seramızı kurduk. Domates, biber patlıcan, salatalık yetiştirmekteyiz Tamamen organik ve doğal olarak bu ürünlerin Buldan Yayla seracılığında yetiştirebileceğimizi gördük Buldan'ın ikliminden dolayı yılda iki ürün elde ediyoruz. Gelecek dönemlerde yetiştirdiğimiz ürünlere ilave olarak marul, ıspanak, maydanoz, tere, roka, taze soğan üretimi yapmayı planlıyoruz.
Daha da Gelişecek
Buldan'da seracılık sektörünün gelişmesiyle birlikte istihdama ve ekonomimize büyük katkılar yapacağını
düşünüyorum. Seracılık sektörünün İl Tarım, İlçe Tarım, Belediye ve diğer sivil toplum örgütleriyle birlikte desteklenmesiyle gelişeceğine inanıyorum. Üretim ve pazarlama noktasında sıkıntılar yaşanmamaktadır. Pazar sorunumuz yoktur. Bölgemizde üretilen tüm ürünler yine bölgemizde pazarlanmaktadır. Ben Buldan'da çiftçilik yapan herkese Yayla seracılığını tavsiye ediyorum" dedi.
Kaynak: Buldandayasam.net