Zerdeçal: Karaciğer, akciğer, kolon, mide, meme, yumurtalık, beyin ve lösemi gibi birçok kanserde tümördeki hücrelerin büyümesine engel olan bu mucizevi gıda kanser hücrelerinin yaşamasını sağlayan enzimin aktivitesini azaltıyor.
Kara üzüm: Çekirdeği ve kabuğu ile birlikte tüketildiğinde içeriğindeki “resveratrol” denilen maddeyle kanser yapıcı bileşikleri bloke ediyor. İnsan vücudundaki kanser dokularının oluşumu ve gelişimine engel olmakta.
Havuç: Betakaroten bakımından zengin olan havuç prostat, ağız, yemek borusu ve mide kanserlerine karşı koruyucu etkiye sahip.
Yeşil çay: İçindeki kateşinler antioksidan etkiye sahiptirler. Bilhassa kolon kanseri riskini azaltmada etkilidir. Günde 2 fincan şekersiz yeşil çay içildiği zamana küçük hücreli akciğer, pankreas, özefagus ve ağız kanserlerinin meydana gelmesine engel olmada yardımcıdır.
Sarımsak: Selenyum içeriğinin yüksek olmasından ötürü mide, göğüs, bağırsak, cilt ve prostat kanserlerinde tümörlerin meydana gelmesini ve ilerlemesine engel olur. Zeytinyağı içerisinde ezilip veya çiğ biçimde tüketilmesi daha çok fayda sağlar.
Kuru baklagiller: Mercimek, nohut, kuru fasulye ve barbunya iyi birer lif kaynaklarıdır. Bilhassa bağırsak kanseri için koruyucudurlar. Vücuda zararlı olan maddeler ile savaşırlar ve kan dolaşımına yardımcı olurlar. Haftada 2 defa tüketilebilirler.
Fındık, Yoğurt, Domates, Brokoli, Balık, Çörek Otu, Soğan, Ananas, Kırmızı Biber’in de kanser ile mücadele önemli faydaları bulunmaktadır.