BÖLGE İDARE İTİRAZI REDDETTİ

Belediyeye ait 3 işletmede alkol satışı uygulamasına, Denizli İdari Mahkemesi’nin verdiği ‘yürütmeyi durdurma’ kararını Bölge İdare Mahkemesi’ne taşıyan büyükşehir belediyesi istediği sonucu alamadı

Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi mayıs ayındaki toplantısında, BELTAŞ tarafından işletilen 5 tesisin "içkili yer bölgesi" olarak belirlenmesi için önerge sunuldu. Yapılan oylamada oy çokluğuyla kabul edilen önerge ile Mehmetçik Mahallesi Çamlık Bulvarı'nda yer alan Beyaz Kafe, Kınıklı Mahallesi Mevlana Caddesi'nde yer alan sosyal tesiste ve Gerzele Mahallesi Değirmenönü Caddesi'nde yer alan Değirmen Kafe'de içki satışına izin verildi.

YÜRÜTMENİN DURDURULMASI KARARI KESİNLEŞTİ

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin kararı, Eğitim Bir-Sen tarafından yargıya taşındı. Denizli 2. İdare Mahkemesi tarafından, hukuka aykırılığı açık olan dava konusu işlemin, uygulanması halinde telafisi güç zararlar doğurabileceğinden yürütmenin durdurulmasına karar verildi. Büyükşehir Belediyesi, İdare Mahkemesi’nce verilen yürütmenin durdurulması kararını İzmir Bölge İdare Mahkemesi’ne taşıdı. İzmir Bölge İdare Mahkemesi alınan karar ile Büyükşehir Belediyesi'nin Yürütmenin durdurulması kararının kaldırılması talebi kesin olarak reddedildi. Mahkeme kararı doğrultusunda içki satış ve servisi hakkında yürütmenin durdurulması kararı kesinleşti.

Ege - Denizli Haberleri

Denizli'de ÇİM VE ÇİÇEK DEVRİ BİTTİ
ÇİFTÇİNİN ÜZÜMÜNÜ DALINDAN ÇALDILAR
KARTAL GÖLÜ HER MEVSİM BAŞKA GÜZEL
Büyükşehir İtfaiye ekibine saldırı
SEPET USTASINA YAŞAYAN SANATÇI UNVANI