Moraran portakaldan birkaç dilim yiyen çocuklar oldukça sağlıklılar onda sıkıntı yok ama bu portakalın neden morardığı ile alakalı bilim insanları bir çözüm getiremediler.
Moffitt, yaşamış olduğu şehirdeki araştırma kurumu Queensland Health ile konu hakkında temas kurdu. Moffitt’in aklında çocuklarına zarar vermeyen bu garip olayın, diğer insanlara da zarar vereceği düşüncesi bulunuyordu. Meraklı kadın, portakallarla beraber onları kestiği bıçağı da araştırmacılara götürdü.
Bu İlk Değil
Daha sonra araştırıldığında bu olayın, gizemi çözülememiş ilk “mor portakal” olayı olmadığı ortaya çıktı. 2015’de yine Avustralya’nın Queensland kentinde, okula giden birkaç çocuğun beslenme çantasından dilimlenmiş mor portakallar çıkmış ve yine bu olayın neden kaynaklandığı bir türlü çözülmemişti.
Mevcut durumda üstünde durulan en büyük olasılık, bahsi geçen portakalların sahip olduğu bir renk pigmentinden ibaret olduğu. Twitter’da konu ile alakalı çok sayıda fikir beyan edilmiş olsada bunların bilimsel olarak kanıtlanmaması kafaları karıştırdı. Bahsi geçen renk pigmentine çilek, mor lahana ve bazı diğer kök bitkilerinde rastlanıldığı ifade ediliyor.
Şimdi herkes bu gizemli durumun neden olduğu ile alakalı bilim insanları tarafından yapılacak açıklamaya kenetlenmiş durumda.