Bedensel Engelli 2 Uygur Kadın ve Çocukları Gözaltına Alındı: Geri Gönderme Merkezindeler

İstanbul’da bedensel engelli 2 Uygur kadın ve çocukları, evlerine baskın yapılarak gözaltına alındı. Aile yabancıları geri gönderme merkezine götürüldü.

Tamgatürk Gazetesinin haberine göre...

Binbir çeşit kaçak göçmene göz yuman ve onları ülkede tutmak için ciddi çaba sarf eden AKP iktidarı, soykırımcı Çin'in zulmünden kaçarak ülkemize sığınan soydaşlarımıza yer bulamamaya devam ediyor.

İstanbul Sefaköy'de Rızıvangül Abdülaziz ve Münevver Abdülaziz isimli iki bedensel engeli bulunan Uygur kadın ve çocukları, 18 Eylül günü Terörle Mücadele Ekipleri tarafından şafak operasyonuyla gözaltına alındı.

Gazeteci Yücel Tanay'ın aktardığına göre, gözaltı işleminin ardından Çatalca Geri Gönderme Merkezi’ne gönderilen iki kadın ve çocuklarının ciddi bedensel engele sahip olduğu belirtildi. 

Emniyet güçleri tarafından sert bir muamele ile gözaltına alınan iki kadın ve çocukların hiçbir açıklama yapılmadan geri gönderme merkezine götürüldükleri söylendi. 

Avukatı Olmayan Göçmenler Sınır Dışı Ediliyorlar

Gazeteci Tanay, geri gönderme merkezinde tutulan aileyle henüz iletişime geçemediklerini belirterek ''Ailenin avukatı yok, avukatı olmayan göçmenler Geri Gönderme Merkezlerine girişleri yapıldıktan kısa bir süre sonra aksi bir itiraz olmadıkça sınır dışı ediyorlar” dedi.

Tanay ayrıca ailenin maddi durumunun çok kötü olduğunu bedensel engelleri nedeniyle geçimlerini Uygurlu Müslümanlarla ilgilenen yardım dernekleri tarafından sağlandığını ifade etti.

Türk Dünyası Haberleri

İYİ PARTİ MİLLETVEKİLİ TÜRKOĞLU:ÇİN,UYGURLARA İSLAMİFOBİA VE IRKÇILIK YAPMAKTADIR!
ÜNSAL,”AZERBAYCAN ŞEHİTLERİNİ RAHMETLE ANIYORUZ”
DOĞU TÜRKİSTANLI AYDINLAR : TÜRKİYE, UYGUR SORUNUNDA YENİ BİR AŞAMAYA GEÇMİŞTİR
27 EYLÜL AZERBAYCAN ŞEHİTLERİNİ ANMA GÜNÜ
İŞGALCİ ÇİN,UYGURLARI KÖLE/İŞÇİLİK İLE ASİMİLE EDİYOR!