Başkan Uslu ''Aydınlık Sineması”nı İmzalayacak

Denizlili yazar Abdülkadir Uslu, 2. Ayda 2. Baskısını yapan öykü kitabı “Aydınlık Sineması”nı imzalıyor.

Egeli Araştırmacı ve Yazarlar Birliği (YAZ-AR-BİR) Genel Başkanı, Denizli Kızılcabölük Son Belediye Başkanı Abdülkadir Uslu’nun ödüllü hikâyelerinin de yer aldığı “Aydınlık Sineması”nda 11 hikâye yer alıyor.

Abdülkadir Uslu, kitabını Denizli Yeniufuk Kitapevinde (İncilipınar, Zübeyde Hanım Caddesi) 11 Mart Cumartesi günü saat:14.00/17.00’de imzalayacak.

Abdülkadir Uslu, “Kültürümüzü ve değerlerimizi yaşatma kaygısı ile kaleme aldığım kitabımı Cumartesi günü Denizli Yeni Ufuk Kitapevinde imzalayacağım. Hemşehrilerimi, öykü, edebiyat seven kültür insanlarını imza günüme bekliyorum. Varlıkları beni onurlandıracaktır.”dedi.

Yayınlandığı ilk günden bu yana olumlu tepkiler alan Aydınlık Sineması ile ilgili olarak, Prof. Dr. Cemal Kurnaz şunları söylüyor:

“Abdülkadir Uslu, memleketini konu alan hikâyeler yazıyor. Babadağ’ın eteğine kurulu bir kasabada kışların çetin geçtiği, hikâyelerde sıklıkla geçen kar ve kış tasvirlerinden anlaşılıyor.

Hikâyelerin geçtiği mekânları tanıyor gibiyiz: Yukarı Mahalle, Kavaklı Mahellesi, Demirci mahallesi. Santral Meydanı, Çarşı Meydanı, Yukarı Cami Meydanı, Hanönü Camii.

Bir de halkın buluştuğu yerler var: Asmalı Kahvesi, Koçaklar Kahvesi, Göbeklinin Kahvesi, Ekşioğlu Bakkalı ve Koçaklar Fırını gibi. Yusuf Amca’nın Aydınlık Sineması, eski kasaba sinemalarının bir benzeri.

Çakıroluk, Adak Taşı, Taşlıca Harman Yeri’ni acaba şimdiki gençler bilir mi?

Kasabanın bildik simaları da hikâyelerde yer alıyorlar: Molla Halil Hoca, Mehmet Hoca, Ali Hoca, Bizim Ahmet, Gazi Dayı, Fırıncı Muzaffer, ayakkabıcı Topal Mahmut, kahveci Kocapabuç İsmail, Kütüğün Süleyman, Terzi Balık, Gazeteci Mustafa Ali, Berber Hasan Hüseyin, Ramazan davulcuları Kalaycı, Kör Halil, Çingen Ali. Her gün Denizli’ye gidip gelen Hacı Mekik’in otobüsü.

Kasabanın sosyal hayatında iz bırakan cambaz gösterisi, keşkek şenliği, karcılık ayrıntılı şekilde anlatılmış.

Çanakkale kahramanı Gazi Dayı. İdealist öğretmenin başarısını anlatan Emanet Ceket. İftar topunu ateşleyen Eğreti Bıyıklı Adam. Hikâye içinde hikâye: Uzun Olur Gemilerin

Direği ve Bizim Ahmet. Bir sadakat masalı: Takvim Yaprağı. Ümmet ile Sultan’ın masum aşkları…

Abdülkadir Uslu aynı zamanda bir ressam ve karikatür ustası. Tasvirlerindeki dikkat buradan geliyor olmalı. Bu bakımdan anlattığı yerler ve kişiler tanıdık gibi geliyor. Öylesine sahici. Üstelik onları seviyor, sevdiğini hissettiriyor. Onları yöresel ağız özellikleriyle konuşturuyor. Bunların sayısı o kadar fazla ki, dipnotlarda açıklamak ihtiyacı duyuyor.

Ben hikâyeleri okurken büyük zevk aldım. Tıpkı Hakkı Kamil Beşe’nin hikâyelerindeki tadı aldım. Köy ve kasaba hayatını anlatan bu gibi hikâyelerin artmasını dilerim.”

Özel Haber Haberleri

Memur ve emeklisine %11.54 zam oranı hak mı?"
Mutlu Seneler
O Görevini Kötüye Kullandı Parayı PAÜ Ödedi
PAÜ'DE ''YAPI İŞLERİ'' BÖYLE Mİ DÖNÜYOR ?
Yazarımız Halil Manuş'tan Sarıkamış Şehitlerine Ağıt