Aldıkları eğitimlerden sonra Türkiye’nin farklı bölgelerinde hünerlerini sergileyip Denizli'nin yöresel tatlarını tanıtmış olan lezzet elçileri katıldıkları yemek yarışmalarından madalyalar ile dönüyorlar. Bu çerçevede Denizli Büyükşehir Belediyesi Aşçılık Kursu'nda eğitim gören Muhsin Yankayış ve Ayşe Yankayış Gaziantep’te yapılan gastronomi fuarına katıldılar. Yöresel yemekler yarışmasında kavun dolması ve etli gevrek yemekleri yapan baba-kız ikilisi 2 gümüş madalya kazandılar.
Altın Kepçe ödülü
Alanya’da organize edilen gastronomi fuarında ise yine yöresel yemekler yarışmasına katılmış olan kursiyer Emine Yılmaz, Gül Petek ve Özge Güner de çaput aşı, kavun dolması ve çıtır muhallebi yemekleriyle üç gümüş madalya elde edildi. Aynı yarışmada Denizli Büyükşehir Belediyesi Aşçılık Kursu Eğitmeni Metin Ayhan Yiğit ise onursal jüri üyesi olarak altın kepçe ödülüne layık görüldü.
Başkan Osman Zolan’a teşekkür
Denizli Büyükşehir Belediyesi Aşçılık Kursu Eğitmeni Metin Ayhan Yiğit, yoğun bir öğrenci potansiyeliyle her dönem 4'er aylık kurslar düzenleyip, Denizli'nin yöresel tatlarını öğrettiklerini ifade etti. Denizli Büyükşehir Belediyesinin meslek edindirme kurslarıyla aşçı yetiştirdiklerini belirten Yiğit, "Hem gastronomi alanında kursiyerlerimizi hazırlıyoruz hem de yöresel yemeklerimizin geleceğe aktarılmasına katkı sağlıyoruz. Bizlerden desteklerini hiç esirgemeyen Denizli Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Zolan’a çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.