Ak Kuyruklu Kartal Denizli'de Görüntülendi

Ak Kuyruklu Deniz Kartalı Vali Recep Yazıcıoğlu Baraj Gölü’nde 3 Gün Konakladı

Deniz Kartalı olarak da bilinen, Türkiye’nin ve Avrupa’nın en büyük kartalı olan Ak Kuyruklu Balık Kartalı Denizli’de görüntülendi. Denizli Kuş Gözlem topluluğu Trakor’un üyelerinden Ilgın Uzunoğlu’nun Vali RecepYazıcıoğlu Baraj Gölü’nde görüntülediği Kartal, 3 gün konaklayıp barajda avladığı balıklarla beslendikten sonra Denizli’den ayrıldı.

Denizli Kuş Gözlem Topluluğu, önemli bir kuş kaydına daha imza attı. Grup üyelerinden Ilgın Uzunoğlu, kuş gözlemi yapmak için gittiği Vali Recep Yazıcıoğlu Baraj Gölü’nde sabahın erken saatlerinde Ak Kuyruklu Kartal ile karşılaştı. Türkiye’nin ve Avrupa’nın en büyük kartalını fotoğraflayıp kayıt altına alan Uzunoğlu, takip eden 2 günde de ekip arkadaşlarıyla birlikte barajda ak kuyruklu kartalı gözlemledi.

Barajda avladığı balıklarla beslenen ve 3 gün boyunca Denizli’de gözlemlenen Ak Kuyruklu Balık Kartalı daha sonra kentten ayrıldı. Daha önceki yıllarda Buldan, Işıklı Gölü ve Acıgöl’de görüntülenen Ak Kuyruklu Kartalın, Denizli kent merkezinde ilk kez kayıt altına alındığı ifade edildi.

Nadir görülen ve nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan kuş türlerinden olan Ak Kuyruklu Kartalın Denizli’de görüntülenmesi, kuş gözlemcileri ve doğa bilimcileri heyecanlandırdı.

Devasa kanat genişliği ve muhteşem görüntüsü ile Beşiktaş Futbol Kulübü’nün de sembolü olan Ak Kuyruklu Balık Kartalı, Ilgın Uzunoğlu’nun yanı sıra takip eden günlerde Trakor Grubu Sözcüsü Kenan Süleyman Çüngür ile grup üyeleri Süleyman Gün, Mustafa Kemal Karaoğlan, Mustafa Şavluk, Muammer Ülker ve Alperen Köse de fotoğrafladı.

Trakor Kuş Gözlem Topluluğu’nun kurucusu ve sözcüsü Kenan Süleyman Çüngür, 11 deniz kartalı türünden biri olan Ak Kuyruklu Kartalın Denizli’de bulunduğu sürede avcılardan zarar görmemesi için resmi mercilere bilgi verip işbirliği yaptıklarını da ifade etti.

Ak Kuyruklu Kartal

Muazzam irilikte bir kartaldır. Yaklaşık 2,5 metre kanat genişliğine sahiptir. Erişkinin geniş ve paralel kenarlı kanatları, kısa ve kama şekilli beyaz kuyruğu, uzun bir boynu ve çok iri sarı bir gagası vardır. Uzaktan koyu gözükse de yakından siyahımsı başı ve boynunun koyu çizgili kızıl kahverengi altıyla kontrast oluşturduğu seçilir. Kuyruğu açıkken beyazımsı tüy merkezleri görünür. Uzun ağaçlara, kayalık yamaçlara veya direklere yuva yapar. İç Anadolunun batısı, Batı Akdeniz, Trakya ve Güney Marmara, Orta ve Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu Bölgesi’nden üreme kayıtları mevcuttur. Su kuşları, balıklar ve leşler ile beslenir.

Magazin Haberleri

Salako'nun Emine'sinin son hali herkesi şoke etti
Büyükşehir'den unutulmayacak konser
Masterchef'in ünlü jürisi Somer Sivrioğlu'na hapis cezası
Kızıl Goncalar Dizisine Yeni Transfer!
Antalya Çağdaş Türk Müziği Topluluğu’ndan unutulmaz konser