81 İş Yeri Bu Eğitimi Aldı

Denizli’deki Fırıncılar Odası ve Denizli Lokantacılar Odasının isteği ile Odalarına üye olan toplu tüketim yeri işletmelerine ''Toplu Tüketim Yerlerinde Gıda Etiketleme ve Gıda Hijyeni'' ile alakalı eğitim semineri yapıldı.

Seminer 26.02.2020 tarihinde Merkezefendi Kültür Merkezinde İl Müdürü Yılmaz ERKAYA, Merkezefendi İlçe Müdürü Nurdoğan YAŞAR, Denizli Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Başkanı Mehmet Ali ERBEĞİ, Fırıncılar Odası Başkanı Bekir KARADABAN, Lokantacılar Odası Başkanı Osman ÜÇGÜL’ün katılımıyla yapıldı.

Müdürlük teknik personellerince verilmiş olan seminere toplamda 81 iş yeri sahibi ve çalışanı katıldı.

Bilgiler Verildi

5996 sayılı kanun kapsamında bulunan Türk Gıda Kodeksi Gıda Etiketleme ve Tüketicileri Bilgilendirme Yönetmeliği, Türk Gıda Kodeksi Gıda İşletmelerinin Kayıt ve Onay İşlemlerine Dair Yönetmelik ve Toplu Tüketim Yerleri İçin Hijyen Esasları ve İyi Uygulama Kılavuzu hakkında bilgilendirmeler yapıldı.

01.01.2020 tarihinden itibaren Türk Gıda Kodeksi Gıda Etiketleme ve Tüketicileri Bilgilendirme Yönetmeliğinin geçiş süreci tamamlanmış olup bu tarih itibariyle toplu tüketim yerlerinde; yönetmeliğin ilgili maddelerinde yer aldığı üzere gıdanın adı, alerjen bilgisinin bildirilmesi, kullanılması durumunda da alkol ve/veya domuzdan elde edilen bileşen içerikleri hakkında tüketicilerin bilgilendirilmesi zorunlu hale gelmiştir.

Ege - Denizli Haberleri

Dikkat ! Kar Denizli'ye Geliyor
Denizli’de Kırmızı Altın Hasadı Başladı
Muğla'da deprem
DENİZLİ’DE EŞ ZAMANLI YAĞMUR DUASI
Tabutları Küçük Acıları Çok Büyük