4500 yıllık koku yeniden canlandırıldı

"Anadoludakiler" Projesinin tanıtım programında, Pamukkale Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yusuf KILIÇ ve Doktorant Meryem KARAKURT GÖKSAL öncülüğündeki "Antik Çağ Parfüm Rotasında Mezopotamya Durağı: Yeniden Uyanışın Kokusu" isimli sergi ziyaret edi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN'ın eşi Emine ERDOĞAN himayesinde Sanayi ve Teknokoji Bakanı Mehmet Fatih KACIR ve Kalkınma Ajansları Genel Müdürü Ahmet ŞİMŞEK’in katılımıyla İstanbul Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Anadoludakiler" Projesinin tanıtım programında, Pamukkale Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yusuf KILIÇ ve Doktorant Meryem KARAKURT GÖKSAL öncülüğündeki "Antik Çağ Parfüm Rotasında Mezopotamya Durağı: Yeniden Uyanışın Kokusu" isimli sergi ziyaret edildi.

Proje kapsamında yoğun ilgi gören sergi 4 bin 500 Yıllık bir kokunun yeniden canlandırılmasıyla hayat buldu. Antik Çağ’da kokular üzerine yapılan çalışmaların 2013 yılında başladığı, sergilenen projenin ise 3 yıldır üzerine çalışıldığı ifade edildi.

Özellikle Mezopotamya topraklarında çivi yazılı tabletlerden edilen bilgi Prof. Dr. Yusuf KILIÇ ve Antik Dönem Koku Uzmanı olan Meryem KARAKURT GÖKSAL tarafından deneysel arkeoloji metoduyla bugüne kazandırıldı.

İlerleyen süreçlerde bu serginin devamı niteliğinde çalışmaların olacağını, bu çalışmanın hem Türkiye de hem de Dünyada bir ilk olma özelliğine sahip olduğu sayın Prof. Dr. Yusuf KILIÇ tarafından ifade edildi.

Ege - Denizli Haberleri

OSMAN ZOLAN’DAN SU AÇIKLAMASI GELDİ
Körüklü Metrobüs Denizli'yi Heyecanlandırdı
AKBAŞ BARAJINDA SU TÜKENDİ
ATATÜRK’Ü HEDEF GÖSTEREN İMAMA SUÇ DUYURUSU
İzmir'de 4 Büyüklüğünde Deprem!