Serinhisar FETÖ Davası Sonuçlandı

Serinhisar FETÖ Davası Sonuçlandı

Denizli ilinin Serinhisar ilçesinde FETÖ/PDY'ye karşı 3'ü tutuklu, 2'si kaçak 24 sanığın yargılandığı davada 7 sanık, çeşitli cezalar alırken, 15 sanık tahliye edildi.

A+A-

Denizli 3. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Denizli Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki salonunda yapılan davanın duruşmasına 3'ü tutuklu olan 22 sanık ve yakınları ile avukatları katılımda bulundu. İddia makamının mütalaasına karşı savunma yapan sanık ve avukatları, suçlamaları kabul etmediler ve beraatlerini istediler.

Telefonu Tanımadığım Birinden Aldım

Tutuksuz bir şekilde yargılanan sanık M.K'nin avukatı, Serinhisar Esnaf ve Genç İşadamları Derneği'nin futbol oynamaktan başka bir faaliyetinin olmadığını iddia ederken, tutuksuz sanık R.Ç, telefonunda bulunan Eagle programı ile alakalı olarak, pazarcılık yaptığını ve telefonu pazarda yurt dışından geldiğini ifade eden tanımadığı bir kişiden aldığı söyledi.

Sanıkların ve avukatlarının sözlerinden sonra duruşma bir süre aradan sonra tekrar başladı ve mahkeme heyeti kararını verdi.

7 Sanık Ceza Aldı

Heyet, "silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçundan yargılanan Adnan Y.'ye 8 yıl 9 ay, Ramazan B.'ye 8 yıl 1 ay 15 gün, Muhterem Y. ve Cafer G.'ye 6 yıl 3 ay, Muhammet K.'ya 1 yıl 6 ay 23 gün, Murat D. ve Reşat K.'ye 1 yıl 13 ay hapis cezası verdi.

Tutuklu sanık Muhterem Y.'nin tutuklu kaldığı süre göz önünde alınarak tahliye kararı veren mahkeme heyeti, Adnan Y. ve Ramazan B.'nin ise tutukluluk hallerinin devam etmesi kararını aldı.

Firari sanıklar Emrah Korkmaz ve Mevlana Celalettin İşler ile alakalı açılan davanın dosyadan ayrılması ve hakkındaki yakalama kararının infazının beklenmesi kararlaştıran mahkeme, yargılanan 15 sanığın tahliyesine karar verdi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.