Şen, ''Pamukkale Belediyelere Verilmeli''

Şen, ''Pamukkale Belediyelere Verilmeli''

Şen, ''Pamukkale Belediyelere Verilmeli''

A+A-

   T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞINA bağlı 376 müze ve ören yeri için,müze ve ören yerleri gişelerinin kiraya verilmesi işi ihalesi 2017 yılı sonunda on yıllık olarak DÖSİMM tarafından ihale edilmesi beklenmektedir.

 

  Geçen yıl yapılan bir yıllık ihale sonunda LAODİKYA antik kenti işletim hakkı DENİZLİ Büyükşehir belediyemizden alınmış bunun sonucunda da LAODİKYA antik kenti güvenliğin de ve kazı çalışmalarının devamında  sıkıntılar yaşanmıştır.

 

    LAODİKYA antik kenti 2015 yılında ziyaretçisini artıran ender ören yerlerinden biri olup bu yıl ziyarete açılacak LAODİKYA kilisesi vasıtasıyla çok önemli bir inanç turizm noktası olacaktır. EFES kilisesini ve LAODİKYA kilisesini ziyaret eden bir Hıristiyan hacı olmaktadır.

 

    Pamukkale ise giriş ücreti ve içeride ki cafe  fiyatlarının yüksekliği neticesin de, artık Pamukkale Denizli li vatandaşlara uzak sadece hatıralarda, rüyalarda yaşayan bir yer haline gelmiştir .

 

   Pamukkale  ve Laodikya dünya mirasına, gerek ören yeri giriş gerekse mağazaları işleten kuruluşlar tanıtım açısından hiçbir katkı sağlayamamaktalardır.

 

   Bu yıl yapılacak ihalenin mutlaka BÖLGESEL olarak ihale edilmesi  ŞEHRİMİZ için büyük önem arz etmektedir.

 

  Dernek olarak ören yerlerinin köprü ve otoyolların ücretsiz olduğu tarihler ve her ayın bir Pazar günü yurtdışı örneklerin de olduğu gibi tüm vatandaşlarımıza kültürel varlık bilincinin oluşturulması ve gelecek nesillere bu varlıkların korunarak aktarılabilmesi için ÜCRETSİZ giriş in sağlanabilmesi talebimiz devam etmektedir.

 

     PAMUKKALE ve LAODİKYA ören yerinin işletiminin DENİZLİ de kalabilmesi için  sayın bakanımız Nihat ZEYBEKÇİ başta olmak üzere tüm milletvekillerimizi , sayın valimizi, Büyükşehir belediye başkanımızı ,Pamukkale ve Merkezefendi belediye başkanlarmızı, tüm sivil toplum örgütlerimizi , DENİZLİ için konunun önemine ,ihaleye kalan süreye dikkat çekerek ,DENTUROD olarak Pamukkale ve Laodikya ören yerlerinin işletiminin  Denizli de kalması için  birlik olmaya tüm Denizli leri Denizli yi sevenleri destek vermeye davet ediyoruz. 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.