Şehit Hasan Eser'in Adı Yaşatıldı

Şehit Hasan Eser'in Adı Yaşatıldı

Göreve geldiği günden beri spora ve sporcuya verdiği değer ile dikkatleri çeken Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, önemli bir turnuvayı daha destekledi.

A+A-

2015 yılında Iğdır Dilucu Sınır Kapısı'ndaki memurların görev yerlerine gidişine refakat eden ekibe yönelik bombalı saldırıda şehit olan polis memuru Hasan Eser’in adına düzenlenen iller arası karate Turnuvası’na Pamukkale Belediyesi’nden destek geldi.

 

“Spor ve sporcunun yanındayız” sloganıyla her zaman spora verdiği önem ve bununla birlikte istisnasız vatanı uğruna canını hiçe sayan şehitlere, şehit ailelerine verdiği değer tüm kamuoyunca bilinen Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’den şehit polis memuru Hasan Eser Karate Turnuvası’na tam destek geldi. 2015 yılında Iğdır Dilucu Sınır Kapısı'ndaki memurların görev yerlerine gidişine refakat eden ekibe yönelik bombalı saldırıda şehit olan polis memuru Hasan Eser adına bu yıl ilk defa düzenlenen iller arası karate turnuvası gerçekleştirildi.

 

KARATENİN ÖNEMLİ İSİMLERİ SEMİNER VERDİ

 

Bu yıl ilki düzenlenen ve geleneksel olarak devam ettirilecek olan Şehit Polis Hasan Eser Karate Turnuvası, 16 ilden 650 sporcunun katılımı ile 3 gün boyunca sürdü. 2005 yılında Pamukkale’de düzenlenen Uluslararası Karate Turnuvası’nda da ikincilik elde eden Hasan Eser’in adı bu turnuvayla yaşatılmış oldu.  Minikler, yıldızlar, gençler ve ümitler kategorilerinde heyecan yüksekti. Pamukkale Üniversitesi Spor Salonu’nda gerçekleşen turnuva, Türk Karatesinin önemli ismi Dünya Şampiyonu karateci Haldun Alagaş’ın Kumite üzerine verdiği seminerle başladı. Turnuvada ayrıca yine, Karate Dan Kurulu Komisyon üyesi, milli karateci Olcay Küçükateş de Kata üzerine seminer vererek, sporculara önemli bilgiler verdi.  

 

GÜRLESİN, “BİZİM İÇİN ANLAMLI BİR TURNUVA İDİ”

 

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, “Vatanı için hiçe canını hiçe sayan şehitlerimizden olan Hasan Eser’in adının yaşatıldığı turnuvaya Pamukkale Belediyesi olarak destek vermek bizim için önemliydi. Geçtiğimiz yıl bu turnuvanın kararı alınmıştı. Bizler, daha turnuvayla ilgili ilk bilgiyi alır almaz böyle bir organizasyon için sonuna kadar destek olacağımızı belirtmiştik. Turnuvanın halkımıza duyurulması noktasında afiş, pankart gibi baskı işleri noktasında, kupa ve madalyaların temini gibi birçok konuda destek olduk. Bunun yanında gereken ne varsa yapıldı. Amacımız, şehitlerimizin adının yaşatılmasını sağlamak. Bu cennet vatan için şehadete yürüyen kahraman şehit polisimizin adının böylesi önemli bir turnuva ile yaşatılması da çok anlamlıydı” dedi. Turnuva sonunda, dereceye giren sporculara madalyaları verilerek, genel klasmanda ilk 4’e giren kulüplere de kupa takdim edildi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.