Şehit Düşen Songül Yakut Kimdir?

Şehit Düşen Songül Yakut Kimdir?

Jandarma komutanı olan Şehit Yarbay Songül Yakut, Şırnak'ta Cougar tipi askeri helikopterin kalkıştan kısa bir süre sonra düşmesi sonucu şehit oldu. Yarbay Songül Yakut Türkiye'nin ilk kadın Jandarma komutanı idi. Şehit düşen Songül Yakut kimdir?

A+A-

Dün akşam saatlerinde Şırnak'ta meydana gelen kazada Yarbay Songül Yakut şehit oldu ve Türkiye'ye derin bir acı yaşattı. Yarbay Songül Yakut Türkiye'nin ilk kadın Jandarma komutanı idi. Şırnak'ta Cougar tipi askeri helikopter, kalkıştan kısa bir süre sonra düştü ve Yarbay Songül Yakut ile birlikte 13 askerimiz şehit oldu. Türkiye'nin ilk jandarma kadın komutanı olan Şehit Yarbay Songül Yakut, FETÖ kumpasıyla mesleğine veda etmek zorunda kalmış, ancak daha sonra hakkını arayarak görevine geri dönmüştü.

Şehit Yarbay Songül Yakut Kimdir?

Songül Yakut, 1976'da Malatya'da dünyaya geldi. Eğitim hayatını Malatya'da tamamladıktan sonra Kara Harp Okulu'nun jandarma sınıfından 1997 yılında teğmen rütbesiyle mezun oldu. 2005-2007 yılları arasında Beypazarı'nda görev yaptı ve görev yaptığı bölgelerde aile içi şiddete karşı verdiği mücadele etti. Görev yaptığı bölgede sık sık köy gezilerine çıkarak köylü kadınların sorunlarını dinliyordu. Türkiye'nin ilk kadın ilçe jandarma komutanı olarak bilinen Songül Yakut, yüksek lisans eğitimi ve başarılı çalışmaları nedeniyle 1 yıl erken terfi ederek yüzbaşı rütbesine ulaşmıştı. Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) kumpasıyla görevinden uzaklaştırılan Songül Yakut, verdiği zorlu hukuk mücadelesiyle üniformasına geri dönmüştü. 31 Mayıs 2017 tarihinde Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Şenoba'da meydana gelen helikopter kazasında, Jandarma'nın ilk kadın komutanı Songül Yakut da şehit oldu.

Peki Songül Yakut kimdir?

Şırnak’ın Uludere ilçesi Şenoba Beldesi'nden havalandıktan bir süre sonra düşen Cougar tipi askeri helikopterde şehit olan 13 askerden biri olan Jandarmanın ilk kadın komutanı Yarbay Songül Yakut’un, Malatya’nın Akçadağ ilçesinde oturan ana ocağına ateş düştü. Şırnak'ta düşen askeri helikopterde şehit olan Jandarma’nın ilk kadın komutanı olan 41 yaşındaki Yarbay Songül Yakut’un şehadet haberi, Malatya’nın Akçadağ İlçesi'nde oturan anne Sebahat Yakut'a, gece yarısından sonra iletildi. Kızının şehit haberini öğrenen Sebahat Yakut, gözyaşlarına boğuldu. sağlık ekiplerinin de müdahalede bulunduğu acılı anne kızının şehit olduğunu uzun süre kabullenemedi. Şehit Yarbay Yakut’un cenazesinin Şırnak’ta yapılacak törenin ardından memleketi Malatya’da toprağa verileceği öğrenildi.

Şırnak'ta düşen uçakta Yarbay Songül Yakut ile birlikte şehit düşen diğer askerlerimizin isimleri ise belirlendi:

Tümgeneral Aydoğan Aydın

Albay Oğuzhan Küçükdemir

Albay Gökhan Peker

Binbaşı Koray Onay

Yüzbaşı İlker Acar

Yüzbaşı Nuri Şener

Başçavuş Mehmet Erdoğan

Uzman Çavuş Zeki Koç

Pilot Yüzbaşı Serhat Sığınak

Pilot Üstteğmen Abdülmüttalip Kesikbaş

Başçavuş Fevzi Kıral

Pilot Uzman Çavuş Hakan İncekal

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.