Şehir Merkezi Felç Oldu

Şehir Merkezi Felç Oldu

Denizli ilinde öğleden sonra başlayan ve hemen hemen yarım saat ara vermeden dolu ile karışık yağan sağanak, kent merkezinde etkisini gösterdi.

A+A-

Yağış sonrasında yollar dereye döndü ve bazı sürücüler araçlarında mahsur kaldılar. Köprülü kavşak su ile doldu, pek çok ev ve iş yerinde su baskınları gerçekleşti.


Denizli şehir merkezinde etkisini gösteren dolu ile karışık sağanak yağmur, hayatı olumsuz bir şekilde etkiledi. Caddeler ve sokaklar kısa zamanda dereye dönerken biriken sular sebebi ile araçlar yollarda kaldı. Fatih Köprülü Kavşağı'nın alt girişinde ve çıkışında ortalama 1 metre su birikti. Köprülü kavşağın su ile dolması sebebi ile Denizli-Antalya yönündeki yol ortalama 2 saat ulaşıma kapandı.

Çok sayıda Yeri Su Bastı

Yağmur ile beraber araçlar su ile dolan yolda zorlukla ilerlemeye çalıştılar ve uzun kuyruklar meydana geldi. Bazı araç sürücülerininse suda mahsur kaldığı gözlendi. Sağanak yağmur sebebi ile çok sayıda ev ve iş yerini su bastı. Dokuzkavaklar Mahallesi, 2082 Sokak'ta 7 evde, su baskını olduğu öğrenildi.


Evlerde bulunan elektronik eşyalar başta olmak üzere tüm eşyalar su altında kaldılar. Bilhassa bodrum katlar tamamıyla su ile doldu. Vatandaşlar yaşamış oldukları bu duruma isyan ettiler. Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ile Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü'nün (DESKİ) araçları su baskını olan bölgelere gönderildi. İtfaiye ve DESKİ ekiplerince iş yerlerinde ve evlerde bulunan sular tahliye edilmeye başlandı. Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin yapmış olduğu açıklamada problem yaşayan vatandaşların 185 numaralı DESKİ hattını arayıp bildirmeleri talep edildi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.