Sarayköy Sanatın Merkezi Olacak

Sarayköy Sanatın Merkezi Olacak

Sarayköy Belediyesi Gençlik Merkezi’nini hizmete soktuğu Müzik Kulübü’nde verilen keman, piyano, bağlama, gitar, ud ve şan dersleri ile ilçe, sanatın nabzının attığı yer durumuna geldi.

A+A-

Geçtiğimiz seneden beri süren müzik kursuna ziyaret yapan Başkan Özbaş, kursiyerlerin enstrümanları ile çaldığı türkülere eşlik etti. Başkan Özbaş, kursiyerlerin enstrümanlarındaki hâkimiyetinin kendilerini gururlandırdığını dile getirdi.

Sarayköy, yeni hizmetlere ve yeni projelere ev sahipliği yapmayı sürdürüyor. İlçenin alt yapısında büyük değişiklikler yapılırken sosyal aktivitelerde farklılıklar da artırılarak devam ediyor. Bunun yanında ilçenin her tarafından kendini gösteren hizmet projeleriyle Sarayköy Belediyesi, ilçe halkının daima yanında olduğunu hissettiriyor.

Sanat ve kültürün yapı taşlarından biri olan Sarayköy Belediyesi Gençlik Merkezi’nde açılan Müzik Kulübü de ilçede sanat okulu hissi yaratmakta. Keman, piyano, bağlama, gitar, ud ve şan dersleri geçtiğimiz seneden beri verilmeye devam ediyor. Yaş sınırı konulmaksızın her yaş grubundaki vatandaşa hitap eden Müzik Kulübünü ziyarette bulunan Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, kursiyerler ile bir araya geldi.

Gurur Duyuyorum

Kursiyerlerin çaldığı türkülere eşlik eden Başkan Özbaş, bir seneden beri önemli bir yol alan Müzik Kulübündeki kursiyerlerin enstrümanlarındaki hakimiyetini gözlemleyip gurur duyduğunu ifade etti.

Sarayköy halkını sanatın yapı taşlarından biri olan müzik ile buluşturmaktan mutluluk duyduğunu söyleyen Başkan Özbaş, geçtiğimiz sene hayata geçirdiğimiz Müzik Kulübümüzde 7’den 70’e tüm vatandaşların yararlandığını, keman, piyano, bağlama, gitar, ud ve şan derslerinin verildiği kurslardakursiyerlerde büyük bir ilerleme gördüğünü, bunun da kendilerini mutlu ettiğini, kimisinin hayallerinin enstrümanını çalma fırsatı bulduğunu, kimisinin ise boş zamanını sanat ile değerlendirdiğinizi dile getirdi ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir” sözlerinden yola çıkarak kendilerinin de ilçeyi sanat ve kültür ile iç içe olması için projelerle geliştireceklerini sözlerine ekledi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.