Sanayiye Gidenler Şoke Oldu

Sanayiye Gidenler Şoke Oldu

1 Aralık tarihinde başlayacağı bilinen kış lastiği zorunluluğundan önce fiyatlara yapılmış büyük zam herkesi şoke etti.

A+A-

Soğuk havalar kendini göstermeye başlamışken araç sahiplerini de kış lastiği telaşı bastı. Ticari araçlarda zorunlu hale gelen kış lastiği uygulaması 1 Aralık tarihinde başlayacak. 1 Nisan tarihine dek sürecek olan uygulamada lastik takmayan araçlar 715 TL ceza alacak.

Bu ceza ise yalnızca bir ay süresince bu seviyede kalacak. Her sene ocak ayı itibari ile zamlanan trafik cezalarıyla beraber yükseleceği tahmin edilen bu ceza geçen sene 625 TL'ydi. Ceza yememek için şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlar ve taksiler için zorunlu olan lastiklere bu sene yüzde 40 zam geldi.

Alınan haberlere göre Maslak Atatürk Oto Sanayi'de satış yapmakta olan esnaf henüz zorunluk olmamasına rağmen dövizdeki artışla beraber fiyatların artacağı öngörüsüyle lastik taktırmak için gelenlerin bir evvelki seneye oranla arttığını belirtti.

YAZ KAMPANYASINA ORANLA YÜZDE 60 ARTTI

1 Nisan 2018'de bitmiş olan kış lastiği takma zorunluluğundan sonra kış lastiklerinde markaların kampanyalar yaptığını belirten bir esnaf, Mayıs ayında hem doların düşük olması hem de sezon sonu indirimlerinin olduğunu, o zaman 250 TL olan kış lastiğinin şu an 400 TL'ye satıldığını, fiyatların son bir ayda hemen her hafta güncellendiğini, geçen sene binek araçlara taktıkları en uygun yerli üretim kış lastiğinin fiyatı kampanyalı 229 TL olduğunu ama şu an aynı ürünün 350 TL'ye satıldığını ifade etti.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.