Şampiyon Atlet Valinin Konuğu Oldu

Şampiyon Atlet Valinin Konuğu Oldu

Vali Hasan Karahan Balkan şampiyonu Alperen Aceti’i makamında konuk etti.

A+A-

Geçtiğimiz günlerde 71. Balkan Büyükler Atletizm Şampiyonasında Balkan Şampiyonluğunu kazanmış olan  20 yaşındaki Pamukkale Üniversitesi Beden Eğitimi Öğretmenliği 2. Sınıf öğrencisi Denizlili milli atlet Alperen Acet  Vali Hasan Karahan’ı makamında ziyaret etti. Vali Karahan başarılı atleti ödüllendirildi.

 

Vali Hasan Karahan, Makamında kabul etmiş olduğu şampiyon atlete değişik hediyeler takdim ederek Denizli’nin ismini Balkanlarda duyurmuş olduğu için teşekkürlerini sundu. Başarının disiplinli ve özverili çalışma ile elde edilebileceğinin altını çizen Vali Hasan Karahan; genç sporcuya dünya genelinde göstereceği başarılar ile de ülkenin ismini duyurması dileklerini iletti ve 7 Ağustos - 12 Ağustos tarihleri arasında Berlin’de yapılacak olan Şampiyonada sonsuz başarılar diledi.

 

Ne Olmuştu?

 

71. Balkan Büyükler Atletizm Şampiyonası Bulgaristan’ın Stara Zagora şehrinde 21 - 22 Temmuz tarihlerinde 18 ülkeden katılımlar ile organize edildi. Şampiyonadan Türkiye 5 altın, 6 gümüş, 8 bronz olmak üzere toplamda 19 madalya kazanarak ayrıldı. 20 yaşındaki Denizlili milli atlet Alperen Acet da şampiyonada zorlanmaksızın altın madalyaya ulaştı. 2.24 metreyle en yakın rakibinin önünde altın madalyayı aldı. Alperen Acet, 40 sene sonra yüksek atlamada Türkiye’ye Balkan Şampiyonluğunu getiren isim olma unvanını da kazanmış oldu. Yaptığı dereceyle Yüksek atlama branşında Avrupa’da 7. Sıraya Dünya’da ise 11. sıraya yükseldi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.