Sahte Bal ile Gerçek Bal Birbirinden Nasıl Ayırt Edilir?

Sahte Bal ile Gerçek Bal Birbirinden Nasıl Ayırt Edilir?

Sahte Bal ile Gerçek Bal Birbirinden Nasıl Ayırt Edilir?

A+A-

Dünya çapındaki bal piyasası mısır şurubundan, şekerden ve başka katkı maddelerinden yapılan sahte balların istilası altındayken, ticari ballar ise endüstri üretimidir. İster kabul edelim, ister kabul etmeyelim ancak daha pahalı ballar da kaliteyi garanti etmemektedir. Ancak en azından sahte ile gerçek bal arasındaki farkı öğrenebiliriz ve bugün size yardımcı olacak bazı küçük ipuçlarını sizlerle paylaşıyor olacağız.

Bal üreticilerinden birisi şunu tavsiye ediyor: “Yapmanız gereken ilk şey parmaklarınızın arasında balı biraz ovalamaktır. Eğer yapışkan ise içinde bolca şeker ve diğer katkı maddeleri vardır. Gerçek balı parmaklarınızın arasında ovaladığınız zaman yapışkan değildir.”

Bir diğer teknik ise biraz damla balı bir mendil üzerine damlatmak ve kolayca dağılıp dağılmadığını kontrol etmektir. Gerçek bal su içermez ve mendil üzerinde kolayca dağılmaz. Aynı zamanda bir çay kaşığı kadar balı bir bardak suyun içine koyabilir ve dibe batıp, batmadığını gözlemleyebilirsiniz. Gerçek bal bir büyün halinde dibe çökerken, sahte bal anında eriyecektir.

Biraz balı bir parça ekmeğin üzerine koyun ve sertleşip, sertleşmediğine bakın. Sahte bal içinde bolca su barındırır ve ekmeğinizi ıslatır. Gerçek balı yerken ağzınızda hafif acı ve keskin bir tat hissederseniz ancak sahte balda bu mümkün değildir. Gerçek bal soğukta bırakıldığında kristallenir ve aynı zamanda sıcağa yaklaştırıldığında bu kristaller hemen çözünür.

İşte farklı türlerdeki gerçek balı ayırt etme yöntemleri:

Ihlamur Balı

Ihlamur balı açık renkli ve tatlıdır. Sayısız solunum yolu rahatsızlığını rahatlatabilir ve soğul algınlığı ve gribe karşı önerilmektedir. Terlemeyi tetikler ve sindirimi geliştirir. Aynı zamanda ağrılarınızı ve kas kasılmalarınızı da yatıştırır. Ihlamur balı aynı zamanda böbrek sorunları için oldukça kullanışlıdır.

Tek Çiçek Balı

Bu bal farklı çiçeklerden yapılabilinir ve tatlı ve aromalı bir tada sahiptir. Çiçek balları hastalıkların iyileşme evreleri için önerilmektedir çünkü bağışıklık sisteminizi güçlendirirler.

Akasya Balı

Akasya balının parlak sarı rengi ve tatlı bir tadı vardır. Bu tür bal kalp ve damar rahatsızlıklarını yanı sıra, kabızlık için önerilmektedir. Sahip olduğu rahatlatıcı etkisi ise uykusuzluk sorununuzu giderecek ve anksiyetenizi hafifletecektir.

Orman Balı

Orman balı kesinlikle en sevilen bal türüdür. Oldukça hızlı kristalleşir ve güçlü mikrop ve iltihaplanma karşıtı özelliklere sahiptir. İçerdiği yüksek demir miktarı sayesinde orman balı kansızlığı olan kişilere önerilmektedir ve ciddi bir rahatsızlıktan ya da ameliyattan sonraki iyileşme sürecinizi hızlandırır. Bu bal türü içinde sayısız besleyici madde ve çok az da tuz barındırmaktadır.

Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.