Şahin Tin Sudan Gezisini Değerlendirdi

Şahin Tin Sudan Gezisini Değerlendirdi

Şahin Tin Sudan Gezisini Değerlendirdi

A+A-

Sudan’da yaklaşık beş gündür devam eden temaslarına ilişkin açıklamalarda bulunan AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Türk iş adamlarının Sudan’ın Kızıldeniz Eyaleti’nde turizm şehri kurmak için çalışma yaptıklarını söyledi.

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, beraberindeki iş adamı heyetiyle birlikte beş gün süren Sudan temaslarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Türkiye ile Sudan arasındaki ticari ilişkilerin gelişmesi için özellikle son üç yıldır yoğun bir mesai harcadıklarını belirten Milletvekili Şahin Tin, “Güçlü tarihi bağları olan iki dost ülke Sudan ve Türkiye’nin geçmişe dayalı kardeşlik ilişkilerini geliştirmek, ekonomik ve ticari ortaklık bağlarını derinleştirmek gayesiyle yaklaşık üç yıldır yoğun bir gayret içerisindeyiz. Denizli Ticaret Odamız başta olmak üzere gerek sivil toplum kuruluşlarımız ve gerekse işadamları olarak belli periyotlar halinde ziyaretler gerçekleştirerek incelemelerde ve temaslarda bulunduk” dedi.

 

“AFRİKAYI GÜÇLENDİRECEK TEK ÜLKE TÜRKİYE”

Türk İşadamlarıyla birlikte gerçekleştirdikleri Sudan ziyaretinde Kızıldeniz Valisi Ali Ahmed Hamed’in kendilerini yalnız bırakmadıklarını ve inceleme ve temaslarda hep yanlarında olduğunu belirten Milletvekili Şahin Tin; “Ziyaretimiz kapsamında Hartum Büyükelçimiz İrfan Neziroğlu ile büyükelçilikte biraraya geldik. Hartum’da bulunan Osmanlı paşalarının mezarlarını ve Osmanlı hatırası Mescid-i Kebir-i ziyaret ettik. Sudan Madencilik Bakanlığı, Maliye Bakanlığı ve Sudan Merkez Bankasında temaslarda bulunduk. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği Sudan ziyaretinden Türkiye-Sudan arasındaki ticaret hacminin 10 milyar dolara ulaşması konusunda bir hedef koydu. Bizde bu hedef doğrultusunda 2018 yılında 2 milyar dolarlık ticaret hacmi hedefini yakalamak adına gayret ediyor ve bu doğrultuda çalışmalar yapıyoruz. Biz inanıyor ve biliyoruz ki, Afrika pazarını güçlendirecek olan tek ülke Türkiye’dir” dedi.

 

“TÜRK MİMAR VE MÜHENDİSLERİ TARAFINDAN YAPILACAK ”

Türk iş adamlarının Port Sudan’da turizm şehri kurmak için çalışmalar yürüttüğünü söyleyen Milletvekili Şahin Tin; “Kızıldeniz Valisi ile yaptığımız görüşmeler neticesinde, Port Sudan bölgesine 10 bin kişinin yaşayacağı turizm şehri kurulmasını kararlaştırıldı. Bu kurulacak olan şehir Sudan’da bir ilk olacak. Modern şekilde planlanacak ve Sudan'ın dünyaya tanıtımını sağlayacak. Görseli, yapısı Türk mimar ve mühendisleri tarafından yapılacak. Yaklaşık 250 milyon dolarlık bir yatırım olacaktır. Aynı zamanda proje kapsamında Port Sudan kentinin bir dalgıç

merkezi haline gelmesi de planlanıyor. Planlanan bu projeler sayesinde Türkiye ve Sudan arasındaki turizm potansiyelinin gelişimini de sağlamış olacağız” dedi.

“TURİSTİK KÖY PROJESİ MEMNUNİYET VERİCİ”

Yapılması planlanan turistik köy projesini memnuniyetle karşıladıklarını dile getiren Kızıldeniz Valisi Ali Ahmed Hamed ise projeye destek vereceklerini söyledi. Hamed; “Sudan ile Türkiye arasındaki stratejik ortaklığı desteklemek ve güçlendirmek için hazırız. Türkiye’nin tarihi Sevakin Adası’nda iyileştirme çabaları da büyük bir övgüyü hak ediyor” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.