Sahada Olmaktan Mutluyuz

Sahada Olmaktan Mutluyuz

PAÜ bünyesinde yapılmış olan çalışmalarda buluş ve patent potansiyelinin geliştirilmesi, amacıyla Pamukkale Teknokent A.Ş. Teknoloji Transfer Ofisince ‘Patent Farkındalık Eğitimi’ yapıldı.

A+A-

Pamukkale Teknokent Konferans Salonunda yapılan eğitime Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Rafet Kılınçarslan ve çok sayıda akademisyen ile öğrenci katıldı.

Programın açılışında konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Rafet Kılınçarslan, Herkesin bildiği ve yakından takip ettiği 4. Sanayi devrimi diye de adlandırılan Endüstri 4.0 süreci başladığını, tüm alanlarda otomasyon ve robotların üretimde daha fazla kullanılması ile beraber üretim maliyetlerinin daha da düşmesi ve insan faktörünün azalmasının gündeme geldiğini, standart ürünlerin imalat ve satışında karların daha da azaldığını ve rekabetin yoğunlaştığını, bu noktada patent başta olmak üzere fikri sınaî mülkiyet hakları kavramının öneminin de git gide arttığını, akademisyenlerin çalışmalarının bilimsel yayın olarak değerlendirmeden evvel patentlenebilirliğini araştırmaları ve ticari yönünü değerlendirmelerinde son gelinen süreçte oldukça önemli olduğunu ifade etti.

Zorlu Bir Süreç

Pamukkale Teknokent A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Doç. Dr. İlhan Küçükkaplan yapmış olduğu konuşmasında, Pamukkale Teknokent A.Ş. Teknoloji Transfer Ofisi (Pamukkale TTO) olarak kendilerinin temel amaçlarımızdan birinin Pamukkale Üniversitesi’nde üretilen bilginin sanayi ile kavuşturulmasını hızlandırmada aracı olmak olduğunu, bu aracılık görevinin en temel unsurlarından bir tanesinin de patent almak olduğunu, patent almanın ve Ar-Ge süreçlerinin uzun soluklu ve zorlu evreleri olan süreçler olduğunu, kendilerinin  üniversite-sanayi-kamu hep beraber olmak zorunda olduklarını, ‘Patent Farkındalık Eğitimi’ ile sahada olmaktan çok mutluyuz olduklarını ve Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ hocamıza teşekkür ettiğini ifade etti.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.