Sağlıklı Nesiller İçin Bu Çağrıya Kulak Verin

Sağlıklı Nesiller İçin Bu Çağrıya Kulak Verin

Lösemi hastalarının durumunu şu diyalog çok iyi özetlemekte… Doktorun ifadesi: “Çocuğunuzun iyi olabilmesi için bol bol et yemesi gerekli” Annenin cevabı: “İyi ama biz asgari ücretle geçiniyoruz. Nasıl et alacağız?”

A+A-

Lösemi ve kanser tanısı konmuş olan, LÖSEV’e kayıtlı ailelerin yüzde 87’sinin yaşamış olduğu durumu yukarıdaki diyalog özetlemekte. Oysaki kanser tedavisi sırasında protein ağırlıklı sağlıklı beslenme kesinlikli olmalıdır. Çünkü lösemi ve kanser hastalarının tedavisinde kullanılmış olan ilaçlar vücut savunmalarını yok etmekte. Tedavi sürecinde protein ağırlıklı sağlıklı beslenme, vücut direncini artırıp iyileşmeye önemli bir katkı sağlamakta. Bu sebeple LÖSEV, 12 ay süresince hasta çocuklara ve ailelerine taze et ve et ürünleri dağıtmakta.

 

1990’lı senelerde lösemide tedavi başarısı yüzde 20 civarlarındaydı. Bugün ise LÖSEV’in Ankara’daki LÖSANTE Hastanesi’nde yapılan tedavilerde yüzde 92 başarıya ulaşıldı. Bu da kişiye özel tedaviler ile sağlıklı beslenmeyle ve mükemmel bakım ile elde edilmiş olan bir sonuç.

 

LÖSEV, Vekaleten Kurban Bağışlarınızı Bekliyor!

 

Türkiye’de kanser olayları üzücü bir şekilde hızla artmakta.  Artık anne karnında olan bebeklerin bile lösemi teşhisi aldığı görülmekte. Geleceğimizi sağlıklı ve mutlu nesillere emanet etmek için herkesin üstüne düşeni daha fazla yapması gerekli. Bu bilinç ile hareket eden LÖSEV, herkesi daha fazla lösemili ve kanserli çocuğun tedavisine destek vermek için kurban bağışlarınızı LÖSEV’e yapma çağrısında bulunuyor. LÖSEV’e yapılacak vekâleten kurban bağışları, Türkiye’nin değişik bölgelerindeki hijyenik et kombinalarında, din görevlisi, noter ve veteriner hekimler nezaretinde kesilmekte.  Diyanet İşleri Başkanlığı’nın icazet, cevaz ve esasları ile Kurban Bayramı’nda LÖSEV’e vekâlet verip kurbanlarınızı dini usuller ile kestirebilirsiniz.

 

Kurban Kestirmeden de Lösemili Çocuklar İçin Bağış Yapabilirsiniz!

 

Kurban kestirmeyi istemeyenler de “bayram bağışı” yapıp lösemili ve kanserli çocukların gülümsemelerine katkıda bulunabilirler. Bayram bağışları ile çocukların ücretsiz tedavi giderleri karşılanmakta.

 

Bağışlar LÖSEV Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa, Eskişehir, Antalya, Adana, Samsun, Kayseri iletişim ofislerinden, bankalardaki bağış ekranlarından veya https://www.losev.org.tr/bagis/kurban.html linki üstünden online olarak yapılabilir.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.