Robotik Kodlama İle Yeni Bir Dönem

Robotik Kodlama İle Yeni Bir Dönem

Denizli Valiliğiyle Denizli Ticaret Odası arasında Robotik Kodlama Eğitimi ile alakalı İş Birliği Protokolüne imza atıldı. Böylece 9 yaş ve üstündeki bireyler, robotik kodlama eğitimi alabilecekler.

A+A-

Gelecekte Türkiye’deki Endüstri 4.0’la yapay zeka uygulamalarına temel oluşturması amaçlanan proje kapsamındaki eğitimler, DTO’da kurulmuş olan özel bir laboratuvarda verilecek. Günde 2’şer saatten 5 günde bitecek olan eğitimler için 9 yaş ve üstündekiler internetten başvurabilecekler.

VALİ KARAHAN: “DENİZLİ VE TÜRKİYE’NİN GELECEĞİ AÇISINDAN ÖNEMLİ”

Vali Hasan Karahan, projenin başarılı olacağını düşündüğünü ifade ederek, Denizli’nin ve Türkiye’nin geleceği bakımından kodlama eğitimlerinin önemli olduğunu düşündüklerini,  projeyi, genç arkadaşların yürüteceğini, onların bu işi aşk ve şevk ile yaptığını, kendilerinin bu işin uzmanı olduğunu söyledi.

DTO BAŞKANI ERDOĞAN: “DENİZLİ’MİZİN SANAYİSİNE KATKI SAĞLAMAK İÇİN BÖYLE BİR PROJEDE YER ALDIK”

Projenin, Denizli için mühim olduğunu ifade edip, Türkiye’ye örnek olmasını isteyen DTO  Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, Kodlama eğitimlerinin, ileride ülkede yürütülecek olan Endüstri 4.0’la yapay zeka uygulamalarına temel oluşturacağını, projenin, emek yoğunluğunu azaltacağını ve teknolojinin daha ileri gitmesini sağlayacağını, DTO olarak, şehirdeki sanayi faaliyetlere katkılarını arttırmak için böyle bir girişimde bulunduklarını,  eğitimlerin, ilköğretimden itibaren geniş bir kesimi kapsayacağını, projenin hayırlı olmasını ve Denizli sanayisine katkı sağlamasını dilediğini sözlerine ekledi.

BİR İLKE İMZA ATTILAR

Konuşmalardan sonra Vali Karahan’la DTO Başkanı Erdoğan, Robotik Kodlama Eğitimi İş Birliği Protokolü’ne imza attılar.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.