Resmi Kurumlara 23 Nisan uyarısı

Resmi Kurumlara 23 Nisan uyarısı

23 Nisan Pazartesi günü tüm yurtta kutlanacak olan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla okullar ile beraber kamu kurum ve kuruşlar, bankalar, ptt ve kargo hizmetlerinin açık olup olmayacağı merak konusu oldu. 23 Nisan Pazartesi bankalar, PTT ve k

A+A-

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı bu yıl 23 Nisan Pazartesi günü yurt genelinde coşku içerisinde kutlanacak. Daha öncesinde olduğu gibi bu yılda 23 Nisan'ın resmi tatil olması dolayısı ile okullar Pazartesi günü tatil olacak.

 

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta çeşitli etkinlikler çerçevesinde Pazartesi günü kutlanacak. Her sene olduğu gibi bu yılda tüm kamu kurumları ve okullar Pazartesi günü 23 Nisan dolayısı ile kapalı olacak. Pazartesi gününe denk gelen 23 Nisan nedeniyle tatil sayısı 3 güne çıkmış olacak.

23-24 Nisan Okullar Tatil Mi?

23 Nisan'ın resmi tatil olması nedeniyle ülke genelinde tüm okullarda ve kamu dairelerinde işbaşı yapılmayacak. 24 Nisan günlerinde ise kul öncesi, ilk okul ve orta okullar şimdiye kadar tatil ilan edilmişti. Bunun gerekçesi olarak ise 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenlerine katılan öğrencilerin, 23 Nisan’ın ertesi günü dinlenmesi olarak gösteriliyordu. Ancak yönetmeliğin daha sonradan değiştirilmesi sonrasında 24 Nisan tatili de ortadan kaldırıldı.

 

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan takvime göre, "23 Nisan 2018 Pazartesi günü törenden sonra başlar, 23 Nisan 2018 akşamı sona erer." ifadeleri yer aldı.

23 Nisan Bankalar, PTT ve Kargo Açık Mı?

Gerek özel bankalar, gerekse resmi bankalar, PTT ve kargo hizmetleri 23 Nisan'ın resmi tatil olmasından dolayı Pazartesi günü çalışmayacaklar. EFT, Havale gibi işlemleriniz de bir sonraki gün hesaplara geçecek. İşlemleri olan vatandaşlarımızın Pazartesi günü mağduriyet yaşamamaları açısından dikkatli olmaları gerekiyor.

 

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.