Resmi Gazete'de Yayımlandı

Resmi Gazete'de Yayımlandı

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) Resmi Gazete'de yayınlanan kararı ile il, ilçe ve geçici ilçe seçim kurullarının görev ve yetkileri tespit edildi.

A+A-

İhtiyaç durumuna göre geçici ilçe seçim kurullarının kurulacağı ilçelerle sayısı ve görev süresi de YSK tarafından ayrı bir şekilde değerlendirilecek.

Resmi Gazete'nin son mükerrer sayısında yayınlanan YSK'nin 425 sayılı kararına göre, 24 Haziran tarihinde yapılacak Cumhurbaşkanı seçimiyle 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi 2. oylamaya kalması halinde 8 Temmuz'da gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanı seçiminin sağlıklı ve düzenli bir şekilde sürdürülüp neticelendirilmesi hedefi ile il, ilçe ve geçici ilçe seçim kurullarının görev ve yetkilerini içeren 139 nolu genelgenin yürürlüğe konulmasının uygun bulunduğu dile getirildi.

İhtiyaç Durumunda

298 nolu Kanun'un 18. maddesinin 3. fıkrası gereğince ilçe seçim kurulları tarafından YSK'ya bildirilecek ihtiyaç durumuna göre geçici ilçe seçim kurullarının kurulacağı ilçelerle sayısı ve görev süresinin YSK tarafından ayrı bir şekilde değerlendirileceği de kararda bulundu.

Karar örneğinin ve eki genelgenin seçimlere katılma yeterliğine sahip siyasi parti başkanlıklarına gönderilmesi karar verilirken, genelgenin yeterli miktarda bastırılıp tüm il ve ilçe seçim kurulu başkanlıklarına iletilmek üzere Seçim Hizmetleri Genel Müdürlüğüne gönderilmesine de karar verildi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.