Rektör Kutluhan Çırpındıkça Batıyor !

Rektör Kutluhan Çırpındıkça Batıyor !

Aralık ayında görev süresi dolacak olan PAÜ Rektörü Ahmet Kutluhan, daha öncede görevinden aldığı ve mahkemenin iade kararını yerine getirmediği için üniversiteyi tazminata mahkum ettirdiği PAÜ Genel Sekreteri Tamer Ceylan’ı, yeniden görevden aldı.

A+A-

CEYLAN YÜZÜNDEN PAÜ’YÜ TAZMİNATA MAHKUM ETTİRMİŞTİ…

Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, PAÜ Genel Sekreteri Kadrosunda görev yapan Tamer Ceylan’ı, daha öncede bu görevinden alarak PAÜ Arkeoloji Enstitüsü Sekreterliğine göndermiş, bu atamaya itiraz sonrası mahkemenin yeniden genel sekreterlik görevine iade kararına rağmen, kısa bir süre bu sefer de genel sekreterlik bünyesinde ‘koordinatör’ olarak görevlendirilmesinin ‘hizmet gereklerinden ziyade, yargı kararının etkisiz bırakılması ve davacının kadro görevinden uzaklaştırılması” amacı taşıdığı gerekçesiyle suçlu bulunmuş ve PAÜ yönetimi 2 ayrı dava nedeniyle toplamda 75.000 lira tazminata mahkum edilmiş, Ceylan da mahkeme kararıyla koltuğuna oturmuştu.

YİNE BİLDİĞİNİ OKUDU VE TEKRAR GÖREVDEN ALDI…

PAÜ Rektörü Ahmet Kutluhan, pazartesi günü itibarıyla Genel Sekreter Tamer Ceylan’ı yeniden görevden alarak “hukuksuz atama ve skandallara” ısrarla devam etme konusunda kararlı olduğunu yeniden ortaya koydu. Rektör Kutluhan, Genel Sekreter Ceylan’ı İleri Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (İLTAM) binasına koordinatör olarak sürgüne göndererek, kendisinden bekleneni bir kez hayata geçirmiş oldu.

İDDİALAR KORKUNÇ…

Öte yandan Rektör Ahmet Kutluhan’ın, Rektörlük görevinde bir dönem daha kalmak ve yeniden göreve atanmak için genel sekreter ve iki öğretim üyesine istifa etmeleri yönünde baskı yaptığı, bu isimleri ise liste halinde eline bazı siyasilerin ‘rektörlüğünün devamı için şart koşarak tutuşturduğu’ çeşitli medya kuruluşlarında iddia olarak gündeme getirildi.

Kaynak

https://www.sifrehaber.com/universiteyi-tazminata-mahkum-ettirdi-yine-de/

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.