Rektör Bağ'dan Birlik Mesajı

Rektör Bağ'dan Birlik Mesajı

A+A-

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Münasebeti ile ‘15 Temmuz Demokrasi ve Şehitleri Anma’ mesajı yayımladı.

Türklerin uygarlık tarihi boyunca yönetim ve siyasal sisteminde ordunun özel bir yeri olmuştur. Askerlik millî bir becerimizdir. Coğrafyamız kuvvetli bir orduyu bizim için gerekli kılmaktadır. Bununla birlikte Osmanlı modernleşme döneminden itibaren askeri darbe ve girişimler siyasi sistemimizde değişikliklere sebep olmuştur. Cumhuriyetin ilanından sonra da benzer durumlar tarihimizde yaşanmıştır. Türk siyasi tarihinde darbeler ve darbe girişimleri, sadece milletin temsilcilerine, tercihlerine değil milletin kendisine yapılmış, bireyler üzerinde ve kamu vicdanında tarifi imkânsız yaralara yol açmıştır.

Darbeler ve darbe girişimleri Türk toplumunun ayrışmasına zemin hazırlamıştır. Sadece siyasi olarak değil, sosyal, ekonomik hatta bilimsel girişmelerin önü kesilmiştir. Bu tarz demokrasi karşıtı girişimler ve müdahaleler; milli iradenin üstünde bir güç tanımadığını her fırsatta ifade eden, çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşmanın en önemli unsurlarından birinin güçlü bir meclis ile sağlanacağını dile getiren Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet’e ve Türk halkına emanet ettiği vatanımıza yapılan en büyük ihanetlerden biridir.

15 Temmuz 2016 gecesi de aziz milletimiz bu ihanetlerden birini yaşanmıştır. Kurulduğu günden bu yana milletin ve devletin varlığını tehdit eden çeşitli terör örgütleri ile mücadele eden Türkiye Cumhuriyeti, devletin her kurumuna sızmış FETÖ terör örgütünün asker kılığına bürünmüş terörist üyeleri, milli iradeyi yok sayarak bir darbe girişiminde bulunmuşlardır. Ancak, tarihimizde başta Çanakkale Zaferi ve Kurtuluş Savaşı olmak üzere kazanılmış nice zaferlerde olduğu gibi yaşanılan her türlü zorlukta birlik olmayı başarabilen aziz milletimiz, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla meydanlara inmiş, eli kanlı terör örgütüne karşı, vatanın birliğini ve demokrasisini korumak için bedenini siper etmiştir.

Bizler Pamukkale Üniversitesi ailesi olarak, 15 Temmuz 2016 gecesi yaşadığımız bu alçakça eylemleri nefretle kınarken, Cenab-ı Allah’tan bir daha buna benzer terör olaylarını milletimize göstermemesini diliyoruz. Cumhuriyetimizin kuruluşundan bu yana vatanını korumak ve demokrasiye sahip çıkmak adına canlarını feda etmiş tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyor, gazilerimize şifalar diliyoruz. Tüm milletimizin, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü en içten dileklerimle kutlar, kardeşlik içinde huzur dolu günler dilerim.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.