Rektör Bağ’a Veda Ziyareti

Rektör Bağ’a Veda Ziyareti

Yabancı Uyruklu Öğrenciler Pamukkale Üniversitesi Rektörü Hüseyin Bağ’ı ziyaret ettiler.

A+A-

Yunus Emre Enstitüsü ve Pamukkale Üniversitesi Dil Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi  (PADAM) ortaklığı ile “ PADAM Yaz Kampı 2018 ” ile Türkçeyi ve Türk kültürünü yakından tanımış olan 19 yabancı kökenli öğrenci eğitimlerinin bitiminde Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ’a veda ziyareti yaptılar.

14 Değişik Ülkeden Geldiler

Rektörlük Senato Salonu’nda yapılan ziyarette Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ ile beraber Rektör Yardımcısı ve bazı öğretim görevlileri de vardı. Ziyaret sırasında öğrencileri Pamukkale Üniversitesi’nde misafir etmekten ötürü memnun olduklarını ifade eden PAÜ Rektörü Hüseyin Bağ, içlerinde Sudan, Macaristan, Çekya, Tunus, Japonya, Rusya gibi 14 değişik ülkeden gelmiş olan öğrenciler ile samimi bir sohbet etti.

Öğrencilerin Pamukkale Üniversitesi’nden güzel hatıralar ile ayrılmalarını temenni etmiş olan Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ, bunun yanında Yunus Emre Enstitüsü’ne de Türk Dili ve Türk Kültürünün tanıtılması ile alakalı yapmış oldukları bu projelerinden ötürü teşekkürlerini iletti.

3 hafta boyunca Pamukkale Üniversitesi’nde Türk Kültürü ve Denizli’yi tanıma imkanı yakalamış olan yabancı kökenli öğrencilerde Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ başta olmak üzere PADAM yetkililerine teşekkürlerini sunarken, Türk Kültürünün tanıtılması için ülkelerinde gönüllü kültür elçiliği görevi üstleneceklerini de dile getirdiler.

Karşılıklı hediye sunumundan sonra, günün anısına toplu fotoğraf çekimiyle ziyaret sonlandı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.