Rektör Alma TUAM Bünyesinde Üretilen Tarımsal Ürünleri Yerinde İnceledi

Rektör Alma TUAM Bünyesinde Üretilen Tarımsal Ürünleri Yerinde İnceledi

Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde (TUAM) üretilen katma değeri yüksek tarımsal ürünleri yerinde inceledi.

A+A-

Yonca, mısır ve ayçiçeği tarlalarının inceleyen Rektör Alma, özellikle mısır ve ayçiçeğinden ihtisas kapsamında katma değeri yüksek ürünler elde edileceğini belirtti.

Seralarda üretilen ürünlerin hasat sürecinin başladığını anımsatan Rektör Alma, ardından şunları kaydetti;

“Üniversitemizin ‘Katma Değeri Yüksek Tarımsal Ürünler’ alanında ihtisas üniversitesi ilan edilmesinin ardından bölgemizin tarımsal kalkınmasına katkı sunmak adına pek çok çalışmaya imza atıyoruz. ‘Doğu’nun Çukurovası’ olarak bilinen Iğdır, mikro klima iklimi sayesinde pek çok ürünün yetiştiği bir bölge. Bizim de hedeflerimizden bir tanesi bu ürünleri daha bilinçli bir şekilde üretip pazara kazandırmak ve bölge üreticilerine örnek olmak. Bu kapsamda Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde (TUAM) bulunan seralarımızda ürettiğimiz ürünler yetişti ve hasat sürecini başlattık. Verimin yüksek olduğu bir süreç oldu. TUAM bünyesinde çalışan araştırmacılarımıza çalışmalarında başarılar diliyorum. Iğdır Üniversitesi olarak bölgemizin tarımsal kalkınması sürecinde öncü rol oynamaya devam edeceğiz.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.