Rekabet Kurulundan Google’a Büyük Ceza

Rekabet Kurulundan Google’a Büyük Ceza

Rekabet Kurulu tarafından, Google LLC, Google International LLC ve Google Reklamcılık ve Pazarlama Ltd. Şti.´den meydana gelen ekonomik bütünlüğe 93 milyon TL idari para cezası verildiği ifade edildi.

A+A-

Rekabet Kurulu’nun yapmış olduğu açıklamada, Google LLC, Google International LLC ve Google Reklamcılık ve Pazarlama Ltd. Şti.'den meydana gelen ekonomik bütünlüğün mobil işletim sistemi ve mobil uygulama ve hizmetlerin sunumu ile alakalı davranışlarının ve anılan ekonomik bütünlükle cihaz üreticileri arasında imzalanmış olan sözleşmelerin 4054 nolu Kanun'u ihlal edip etmediğinin belirlenmesine yönelik olarak sürdürülen soruşturmanın tamamlandığı ifade edildi.

İdari Para Cezası

Açıklamanın devamında Rekabet Kurulu tarafından dosyanın müzakeresi neticesinde; Google LLC, Google International LLC ve Google Reklamcılık ve Pazarlama Ltd. Şti.'den meydana gelen ekonomik bütünlüğün 4054 sayılı Kanun'un 6. maddesini ihlal ettiğine, bu yüzden aynı Kanun’un 16. maddesi gereğince ismi geçen şirketlere idari para cezası verilmesine karar verildiği dile getirildi. Bu cezanın ise 93 milyon TL olduğu belirtildi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.