Reis Vasiyetimdir, Aileme İletilsin...

Reis Vasiyetimdir, Aileme İletilsin...

Reis Vasiyetimdir, Aileme İletilsin...

A+A-

'Zeytin Dalı Herakatı'nda şehit olan Piyade Astsubay Üstçavuş Musa Özalkan'ın son vasiyeti ortaya çıktı.

Kilis'in merkeze bağlı Gülbaba Köyü'nün güneydoğusunda bulunan Suriye'nin Burseya Dağı'nda teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Piyade Astsubay Üstçavuş Musa Özalkan'ın cenazesi, bu sabah morgdan alınıp GaziantepHavaliman'ına götürüldü.

Şehit Piyade Astsubay Üstçavuş Özalkan için burada düzenlenen cenaze törenine; Vali Ali Yerlikaya, 5'nci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Ekiyor, İl Jandarma Komutanı Albay Halil Uysal, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman ve askeri erkan katıldı.

Şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu, burada cenaze aracından anılıp Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na ait uçağa taşındı. Şehidin cenazesi, buradan uçakla, toprağa verilmek üzere memleketi Ankara'ya gönderildi.

Özalkan'ın cenazesi bugün öğleleyin Ahmet Hamdi Akseki Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek. Şehidin 2 yıllık evli olduğu ve Ayşe Gökçen adında 5 aylık bir kız çocuğu bulunduğu öğrenildi.

VASİYETİ ORTAYA ÇIKTI

Şehit Musa Özalkan'ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlar dikkat çekti. Şehit Özalkan'ın, Twitter hesabından vatan için şehit olmanın önemine vurgu yaparak, "Biz aşkı, vatan için canını verenlerden öğrendik" yazdığı görüldü. Ayrıca Özalkan'ın göreve gitmeden önce arkadaşlarına vasiyetini söylediği ortaya çıktı. Özalkan'ın sosyal medyada da yayımlanan vasiyeti şu şekilde:

"Vasiyetimdir. Şehit olursam Kurt-ar Derneği aracılığı ile Telafer'deki Türkmen Bala'lar (çocuklar) için anaokulu, kreş veya kültür merkezi, devletin bana vereceği paradan yaptırılması ve ismimin konması. Reis vasiyetimdir, aileme iletirsin. Telefonumdan gelen mesaj kayıtlı dursun şahit olsun."

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.