Ramazan Bayramını Sağlıklı Geçirin

Ramazan Bayramını Sağlıklı Geçirin

Ramazan Bayramına az bir süre kala doktorlardan aniden aşırı yemeye geçme ile alakalı uyarı geldi.

A+A-

PAÜ Hastanesi Endokrinoloji BD. Öğretim Üyesi Şenay Topsakal hastaları bu konu hakkında uyarıp açıklamalar yaptı. Bayram boyunca aşırı yemekten ziyade az ve sık yemenin daha doğru olacağını belirten Topsakal, bayram sabahında hafif bir kahvaltıyla güne başlanması gerektiğini, kahvaltıda kızartma, kavurma yöntemleri ile pişirilmiş besinler yenilmemesini, bayram ziyaretlerinde de geleneksel olarak tatlı ikramı olacağı için kahvaltıda şeker, bal vb. tatlı besinlerin olmamasının yararlı olacağını, Domates, salatalık, maydanoz, taze biber vb. çiğ sebzelerin bolca tüketilmesi gerektiğini ve az yağlı peynirin tercih edilmesi gerektiğini söyledi.

Tatlılara Dikkat 

Bayramın vazgeçilmezleri arasında olan tatlılara kalp ve şeker hastalarıyla, kilolu hastaların ve tansiyon hastalarının dikkat etmeleri gerektiğini belirten Topsakal, aşırı tatlı tüketimine dikkat edilmesi gerektiğini, imkan dahilinde evde yapılan az şekerli tatlıların tüketilmesi gerektiğini,  aşırı sıcakların ve ağır yemeklerin sağlığımız açısından risk oluşturduğunu dile getirdi.

 

Çay ve kahvenin fazla tüketilmemesi gerektiğini de söyleyen Dr. Topsakal  uykuya önem verilmesi gerektiğini, aşırı yorgunluk ve uykusuzluktan kaçınılması gerektiğini  ve ilaçların asla aksatılmaması hakkında herkesi uyardı ve tüm halkın Ramazan Bayramlarını kutladı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.