Protokolden 10 Kasım Anma Mesajları

Protokolden 10 Kasım Anma Mesajları

Protokolden 10 Kasım Anma Mesajları

A+A-

Protokolden 10 Kasım Anma Mesajları

                        

Vali Hasan Karahan, Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 79.yıl dönümü sebebiyle bir mesaj yayımladı.

Vali Karahan, mesajında şu satırlara yer verdi:

Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük komutan ve müstesna devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, ebediyete intikalinin 79. yıldönümünde minnet ve şükranla yad ediyoruz.

Milletimiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Kurtuluş Savaşı ile yeniden ve daha güçlü bir şekilde tarih sahnesine çıkmış, bağımsızlığını ilelebet yaşatma azim ve kararlılığını tüm dünyaya göstermiştir.

Türk milletine, hak ettiği onuru geri almasında yol gösteren, fikir ve eserleriyle yaşadığı dönemin ötesinde yaşadığı yüzyıla damgasını vuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bugün de ileri görüşlülüğü ve söylevleriyle Türk Milletinin yolunu aydınlatmaya devam etmektedir.

10 Kasım, sadece Mustafa Kemal Atatürk’ü anma değil, onun en büyük eseri olan Türkiye Cumhuriyeti’ni geliştirip koruyarak geleceğe taşıma azmimizi tazelediğimiz gündür. Kısa bir süre önce 94. yıldönümünü kutladığımız ve Atatürk’ün genç nesillere emanet ettiği Cumhuriyetimiz, bugün kuruluş idealine uygun olarak dünyanın en güçlü devletleri arasına girme yolunda hızla ilerlemektedir.

Tarihin her evresinde kendisini parçalamaya, yok etmeye çalışanlar karşısında birlik olmayı başarmış bir milletin mensupları olduğumuz ve bugün de hiçbir güce boyun eğmeyeceğimiz çok iyi bilinmelidir. Gelecek nesillerimizin de aynı şuur ve inançla bayrağı bizden devralacaklarına, Cumhuriyetimizi çok daha müreffeh bir devlet haline getireceklerine inancım tamdır.

Bu duygu ve düşüncelerle, Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, onun şahsında dava ve silah arkadaşlarını, İstiklal Mücadelemizin tüm Kahramanlarını, vatanın birliği ve bütünlüğü için canlarını feda eden tüm Şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş Gazilerimizi bir kez daha saygı, rahmet ve şükranla anıyorum.

                         

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 79.yıl dönümü sebebiyle bir mesaj yayımladı.

Yayınlamış olduğu mesajda şu satırlara yer verdi: 

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 79. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımlayan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “Bağımsızlığımızın mimarı Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmet, minnet ve özlemle anıyoruz” dedi.

 

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 79. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Kurtuluş mücadelesinin meşalesini yakan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını rahmet ve şükranla andıklarını belirten Başkan Osman Zolan, “Kurtuluş mücadelesinin ardından çok zor şartlar altında Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ektiği tohumlar filizlendi, büyüdü ve gelişti. Türkiye Cumhuriyeti, onun gösterdiği muhasır medeniyetler seviyesine koşar adım ilerlemeye devam ediyor. Bizler de O'nun gösterdiği yolda, ülkemizi en çağdaş seviyeye getirecek ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü de gelecek nesillere en iyi şekilde aktaracağız” dedi

 

Varoluş mücadelesiyle dünyada bir çok ülkeye ilham kaynağı olan Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden yürümeye devam edeceklerini belirten Başkan Osman Zolan, şöyle konuştu: “Aziz Türk milleti geçmişte olduğu gibi birliğimizi ve kardeşliğimizi hedef almaya çalışanlar karşısında Atatürk'ün emaneti olan cumhuriyete ve milli iradeye sahip çıkmaya devam ediyor. Bizler de bu kutsal vatanı korumak, gelecek nesillere güçlü, müreffeh ve dünyada söz sahibi bir Türkiye bırakmak için tüm gayretimizle çalışıyoruz. Bu duygularla bu cennet vatan uğruna canını feda etmiş tüm şehitlerimizi yad ediyor, bağımsızlığımızın mimarı Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmet, minnet ve özlemle anıyoruz."

                        

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 79.yıl dönümü sebebiyle bir mesaj yayımladı.

Başkan Gürlesin Yayınlamış olduğu mesajda şu satırlara yer verdi:

“İstiklal mücadelesinin önderi, Cumhuriyet’in kurucusunu minnet ve şükranla yâd ediyorum” diyen Başkan Gürlesin, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet’e ve demokrasiye sahip çıkmaya devam edeceğiz” dedi.

Türk Milleti’ni yok olmaktan kurtararak, bağımsızlık, özgürlük yolunda önderlik eden Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 79. Yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, “Dünya tarihinin en önemli liderlerinden biri olan, İstiklal mücadelesinin önderi, Cumhuriyet’in kurucusu, büyük devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 79’uncu yılında minnet ve şükranla yâd ediyorum” dedi. Türk Milleti için önemli bir devlet adamı olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti’ni millet olarak tek yürek halinde korumaya devam edeceklerini belirten Başkan Gürlesin, mesajında şu görüşlere yer verdi;  “Askerlik dehası ile Türk Milleti’ni yok olmaktan kurtararak, bağımsızlık, özgürlük yolunda önderlik eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk, adı silinmeyecek bir dünya lideridir. Bugün bizlerde onun bıraktığı emanete sahip çıkarak, Atatürk’ün mücadelesini verdiği en büyük hayali Türkiye’nin muasır medeniyetler seviyesine çıkarma görevini üstlenerek, daha da çok çalışmaya devam ediyoruz. Mustafa Kemal Atatürk’ün bıraktığı Cumhuriyet’e, demokrasiye sahip çıkma bilinciyle, demokratik iradesi daha çok güçlenen Türkiye şimdi her zamankinden daha fazla emniyet ve güvenle geleceğe yürüyen bir ülke olma yolunda büyük mesafeler almaktadır. Milletimiz, Cumhuriyetimize ve demokrasimize sahip çıkmaya devam edecek, Türkiye Cumhuriyeti bütün engellemelere rağmen tek yürek halinde tarihi yükselişini sürdürecektir. Bu düşüncelerle büyük devlet adamı, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ebediyete uğurladığımız bu günde saygı, şükran ve minnetle anıyorum”

                      

Denizli Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 79. yıldönümü münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

Mesaj'da şunları dile getirdi: 

Denizli Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili, “Ulu Önder Atatürk yaşadığı çağa damga vuran büyük bir lider, komutan ve devlet adamı olmuştur. O’nun vizyonu günümüzde bile rehberimiz olmaktadır” dedi.

 

Başkan Tefenlili mesajının devamında şu ifadelere yer verdi: Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 79. yıl dönümünde O’nu saygıyla, minnet ve şükranla anıyoruz. Fikirleri ile geleceğe ışık tutan Atatürk’ün vizyonu günümüzde bile milletimizin yol haritası olmuştur.

 

Atatürk’ün ve silah arkadaşlarının zor şartlar altında kurmuş olduğu ve gelecek nesillere emanet ettiği Cumhuriyet’i korumak, kalkındırmak, muasır medeniyetler seviyesine ulaştırmak yegâne amacımızdır. İş dünyası olarak bu amaçlar için birlik ve beraberliğimizden, bağımsızlığımızdan ödün vermeden gece gündüz kararlılıkla çalışıyoruz. Bizlere bırakılan mirası gelecek nesillere en iyi şekilde aktaracağız.

 

Bu duygu ve düşünceler ile Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü bir kez daha rahmet ve şükranla anıyorum. Büyük Atatürk hepimizin kalbinde sonsuza kadar yaşayacaktır.

                         

AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 79. Vefat Yıldönümü münasebetiyle bir anma mesajı yayımladı.

Mesajında; Mustafa Kemal Atatürk’ün; kahraman bir komutan, muktedir bir politikacı ve büyük bir devlet adamı olarak çok önemli hizmetler ifa ettiğini söyleyen Başkan Filiz; “Engin ileri görüşlülüğü, dünya gerçeklerini iyi bilmesi, insani değerlere verdiği önem, düşüncelerindeki evrensel boyut Atatürk'ü hiç şüphesiz insanlığın tarih boyunca yetiştirdiği dünyanın en önemli liderlerinden biri yapmıştır” dedi.

Başkan Filiz mesajında devamla şu ifadeler yer verdi:

“Bugün, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, büyük devlet adamı Mustafa Kemal ATATÜRK'ü; sonsuzluğa uğurladığımız günün yıl dönümünde; saygı, rahmet ve minnet duygularımızla anıyoruz.

Gazi Mustafa Kemal;  Türk milletinin kudret ve haşmetinden aldığı güçle, emperyalist mihraklara karşı verilen istiklal mücadelesinin hazırlayıcısı ve uygulayıcısı olarak, Türk tarihinin şahit olduğu en mümtaz kişilerden birisidir. En güç koşullar altında bile insanımıza güvenilmesi, umudun hiçbir zaman yitirilmemesi gerektiğini bizlere öğretmiş ve milletimizin neleri başarabileceğini herkese göstermiştir.

Yalnızca Türkiye’nin kaderini tayin etmekle iktifa etmemiş, mazlum milletlere ve emperyalizme karşı direnen toplumlara da heyecan ve ilham kaynağı haline gelmiştir.

O’nun aziz hatırasının ortak hislerle yad edildiği bugün; herkese düşen en büyük görev; ''O’nun ideallerini, en ileri bir demokrasi bilinciyle hayata geçirmek ve böylece ülkemizi aydınlık yarınlara taşımaktır.

10 Kasımlar, O'nun bize bıraktığı eserlerin zenginleştirilmesine ve yeni nesillere daha iyi anlatılmasına vesile olmaktadır. 10 Kasımların Atatürk'ün 57 yıllık hayatını, mücadelesini, milletimize kazandırdıkları ve kazandırmak istediklerini doğru anlama bakımından önemi büyüktür.

Atatürk, yeteneklerini ve dehâsını milleti için kullanmış, komutan, inkılâpçı, lider ve devlet adamı olarak kendisini büyük Türk milletinin bekasına adamış; askerî ve siyasî hamleleri ile Türkiye Cumhuriyeti'ne şekil veren temel düşünce ve görüşlerin mimarı olmuştur.

Ezelden ebede yaşayacak olan büyük Türk milletini, bir milli doğruluş ve milli duruş etrafında birleştirerek, Cumhuriyetimizin 100.yıldönümünü kutlayacağımız 2023 yılında “lider ülke Türkiye” vizyonu etrafında yola çıkmak, başarı için yegâne seçeneğimizdir. Ancak böylesi bir yüksek hedef, Atatürk’ün emanetinin ve mirasının layıkıyla taşındığını işaret edebilir.

Ülkemiz Gazi'nin gösterdiği hedef doğrultusunda, muasır medeniyetler seviyesine ulaşma yolunda çok önemli mesafeler kat etmiştir. Gazi’nin en büyük ideali, Türkiye’yi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak olduğu kadar milli iradenin, millet egemenliğinin her şart altında korunması ve savunulması olmuştur. ‘Bağımsızlık benim karakterimdir’ diyen

Atatürk'ün mirasına ; ‘Bağımsız Türkiye’ idealiyle, ülkemizi ‘Muasır medeniyetler seviyesi’ne çıkarma hedefiyle ‘Başaramayacaksınız, milletimizi bölemeyeceksiniz, bayrağımızı indiremeyeceksiniz, vatanımızı parçalayamayacaksınız, devletimizi yıkamayacaksınız. Bu ülkeye diz çöktüremeyeceksiniz, bu halka boyunduruk vuramayacaksınız’ diyen Kurucu Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve AK Partimiz’in  icraatlarıyla; Gazi Mustafa Kemal’in aramızdan ayrılışının seneyi devriyesinde, O’nun ideal ve arzuları doğrultusunda; muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkmış bir Türkiye'ye doğru emin adımlarla ilerlemekteyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle vefatının 79. yıl dönümünde Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve dava arkadaşlarını, vatanı uğruna canlarını feda etmiş şehitlerimizi, gazilerimizi şükranla, minnetle ve saygıyla anıyorum.''

                         

Başkan Erdoğan’dan 10 Kasım mesajı ‘Atamızı sevgi ve saygı ile anıyoruz’

Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, 10 Kasım Atatürk’ü anma günü dolayısıyla

mesajında şu görüşlere yer verdi.

Atamızın ebediyete intikalinin 79. yıl dönümünde O’nu sevgi ve saygı içerisinde anıyoruz.

Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk yaşamı boyunca, vatanı ve milleti için zor şartlarda

mücadele etmiştir. Bizler de Ulu Önderimizin izinden giderek Türkiye Cumhuriyeti’nin

varlığını, birlik ve beraberliği, milletimizin bütünlüğünü hiçbir zaman hiçbir kuvvete

böldürmeyeceğiz.

Denizli Ticaret Odası olarak bu uğurda, üzerimize düşen görevi yerine getirerek, her

zamankinden daha çok çalışıp vatanımız ve milletimiz için büyük işler yapmanın gayreti

içinde olacağız. 

Bu duygu ve düşüncelerle başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm

şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyoruz.

 

                           

Denizli Baro Başkanı Müjdat İlhan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 79. Vefat Yıldönümü münasebetiyle bir anma mesajı yayımladı.

Mesajında şu satırlara yer verdi:

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü sonsuzluğa uğurlayışımızın 79'ncu yıl dönümünde minnetle ve şükranla anıyoruz.

 

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, başarılı bir asker, ileri görüşlü bir devlet ve siyaset adamı olarak koşulları analiz yeteneği, çözüm üretmedeki muktedirliği, cesareti ve tartışılmaz liderliği ile aydınlık Türkiye'mizin sembolüdür.

 

Milletçe büyük şükran borçlu olduğumuz büyük önderin "Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır ancak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır" sözüyle vurguladığı gibi; kurduğu Cumhuriyetimizi sonsuza dek yaşatacak, bıraktığı emanete sahip çıkmaya devam edeceğiz.

 

Ulusumuzun ışık kaynağı Atamızı gururla, şükranla, saygıyla ve sevgiyle anarken; ilke ve devrimleriyle fikirlerini yaşatacağımıza, ışığıyla yürüyeceğimize söz veriyoruz.

                            

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 79. Vefat Yıldönümü münasebetiyle bir anma mesajı yayımladı.

Mv. Şahin Tin Yayımladığı mesajda şu satırlara yer verdi:

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete irtihalinin yıl dönümü vesilesiyle yayımladığı mesajında, Atatürk’ün istiklal savaşını zafere ulaştıran eşsiz bir komutan, dahi bir devlet adamı ve hayatını ülkesine adamış cesur bir eylem adamı olduğunu belirterek, “Gazi Mustafa Kemal, insanlık tarihine damga vuran istisna şahsiyetlerden birisidir” dedi.

 

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, ebediyete irtihalinin 79. sene-i devriyesi vesilesiyle yazılı mesaj yayımladı. Milletvekili Şahin Tin; “İstiklal Savaşını zafere ulaştıran eşsiz komutan, dahi bir devlet adamı ve hayatını ülkesine adamış cesur bir eylem adamı olan Gazi Mustafa Kemal’i vefatının 79. sene-i devriyesinde rahmetle anıyorum. Gazi Mustafa Kemal,  saygın bir lider ve eşsiz bir komutan olarak insanlık tarihine damga vuran istisna şahsiyetlerden birisidir. Ecdat yadigârı vatan topraklarımızın savunulmasında verdiği mücadeleyi tarif etmeye kelimeler kifayetsiz kalır. Atatürk, milletimizin istiklale kavuşma hayaline ve mücadelesine önderlik ederek zafere taşımıştır. Türkiye’nin bağımsızlık meşalesini yakan Gazi Atatürk aziz milletimizi müşterek idealler etrafında bir araya getirmeyi başarmış ve Türkiye Cumhuriyetini sağlam temeller üzerine inşa etmiştir” dedi.

 

DAHA ÇOK ÇALIŞACAĞIZ

 

Atatürk’ün millet egemenliğinin her ne şartlar altında olursa olsun korunması ve savunulması gerektiğinin altını çizdiğine işaret eden Milletvekili Şahin Tin, “Atatürk’ün benim en büyük idealim dediği, Türkiye’yi muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkarma hayalini bugün demokratik hedefler ışığında AK Parti iktidarı olarak bir bir hayata geçiriyoruz. Özellikle son dönemde istikrarlı bir büyüme gösteren ülkemiz, hemen her alanda gücüne güç katarak Dünya’da adından söz ettirir ve parmakla gösterilir hale gelmiştir. Ülkemizin geleceğine dair koyduğumuz tüm hedefleri yakalamak için var gücümüzle çalışmak ve mücadele etmek Atatürk’ün mirasına sahip çıkmak ve onun izinden ayrılmamak anlamına gelir. Bugün ülkemizde tesis edilen milletimizin oluşturduğu gücün korunması, birlik, beraberlik ve kardeşliğin daha kuvvetli olarak yaşatılmasıyla mümkün olacaktır. Bu vesileyle ebediyete irtihalinin 79. yıl dönümünde Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, şehitlerimizi, gazilerimizi saygı, şükran ve minnetle yad ediyorum” dedi.

                            

Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, 10 Kasım Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 79. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Özbaş mesajında, “Geleceğe ışık tutan fikirlerin, çağdaşlığın ve ölümsüz eserlerin sahibi; sadece ülkemizi değil bütün dünyayı derinden etkileyen ve tarihe yön veren Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 79’uncu yıl dönümü. Demokratik, laik, sosyal hukuk devletinin mimarı olan Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere emanet ettiği ülkemizi hep birlikte kardeşlikle, sevgi ve saygıyla kenetlenen güvenli ellerle çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkaracağız” dedi.

Başkan Özbaş, “Demokratik iradesi daha çok güçlenen Türkiye, güvenle geleceğe yürüyen bir ülke olma yolunda büyük mesafeler almaktadır. Dünyanın en saygın ülkeleri arasında yer alan Türkiye Cumhuriyeti’ni bizlere armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 79. yıldönümünde şükranla anıyor, O’nun şahsında dava ve silah arkadaşlarını, bir kez daha minnet ve rahmetle anıyorum” diye konuştu.

                           

Denizli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Keçeci, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Keçeci, “Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, büyük devlet adamı ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü, sonsuzluğa uğurladığımız günün 79. yıldönümünde onu bir kez daha özlemle, saygıyla, minnetle ve rahmetle anıyoruz.

Atatürk, umutların yok olduğu bir dönemde, halkımızı bir araya toplayarak, milli birliği gerçekleştirmiş; Türk milleti ile birlikte yürüttüğü Kurtuluş Savaşı’yla büyük bir zafer kazanmış ve bizlere bir olunca, beraber olunca ne kadar güzel zaferler kazandığımızı göstermiştir. Atatürk, sadece Türk Milletinin değil bağımsızlık yolunda yaktığı ışıkla tüm ulusların hayranlığını kazanmış büyük bir liderdir. Öngörülerinden bugün dahi faydalandığımızı Atamızın aramızdan ayrılışının 79. yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve tüm silah arkadaşlarını bir kez daha özlem, saygı, minnet ve rahmetle anıyorum.” dedi.

                           

‘‘BENİM NAÇİZ VÜCUDUM, BİR GÜN ELBET TOPRAK OLACAKTIR

FAKAT TÜRKİYE CUMHURİYETİ, İLELEBET PAYİDAR KALACAKTIR’’

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, 10 Kasım Atatürk’ü Anma ve

Atatürk Haftası münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı, Cumhuriyetimizin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanımız

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü sadece ulu bir önder olarak anmak değil önemli olan O’nun

vatanperverliği ile ilme, bilime, eğitime, sanata, spora bakışını kısacası her yönüyle O’nu

anlamak ve gelecek nesillere de O’nu doğru anlatabilmektir.

Dört bir yandan düşman işgaline uğramış Aziz Milletimiz, bağımsızlığını ve vatanını

düşmana teslim etmemek, tek karış toprağını düşmana kaptırmamak adına yedisinden

yetmişine giriştiği kurtuluş mücadelesinde, kendisine yol gösterici olan bir dahi yetiştirmiş

olmanın da gururunu yaşamıştır. Ülkemizin bilimde, sanatta ve diğer alanlarda Dünya’nın

ileri gelen ülkelerinden biri olmasını hedefleyen Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk,

Cumhuriyetimizin kuruluşunun ilk yıllarından itibaren bilim, sanayi, sanat ve kültür

alanlarında çalışmalarına vakit kaybetmeden başlamıştır. Aziz Türk Milleti, Gazi Mustafa

Kemal’in ileri görüşlü kişiliği ve yaptığı atılımlarla açtığı muhasır medeniyetler seviyesine

giden açtığı bu yolda gösterdiği hedefe hiç durmadan yürümeye devam etmektedir.

Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Bir ulus, sımsıkı birbirine bağlı olmayı bildikçe

yeryüzünde onu dağıtabilecek bir güç düşünülemez’ sözü ile bu vatanın bölünmez

bütünlüğünü ve bağımsızlığını ilelebet yaşatacak olan bizlere milletçe tek yumruk

olabilmenin, birlik ve dirlik içinde yaşamanın önemini hatırlatmaktadır. Geçmişte

milletimizin birliğini ve beraberliğini bozmaya kast eden iç ve dış düşmanlarla karşı yılmadan

türlü mücadeleler eden aziz milletimiz, bundan sonra da vatanımız ve milletimizin birliğini ve

dirliğini bozmaya yönelik düşmanlar karşısında tek vücut olarak, bu güçle Dünya’nın önde

gelen ülkelerden biri olma hedefinden asla sapmayacaktır.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.