Postmortem Kalp Okulu Eğitimi Yapıldı

Postmortem Kalp Okulu Eğitimi Yapıldı

15 - 16 Eylül 2018 tarihlerinde Adli Tıp Anabilim Dalı Başkanlığının ev sahipliğini yaptığı Adli Tıp Uzmanları Derneğinin desteği ile “Postmortem Kalp Okulu” isimli bir eğitim programı yapıldı.

A+A-

Pamukkale Üniversitesi Hastanesi Adli Tıp AD. Başkanı Prof.Dr.Kemalettin ACAR eğitim ile alakalı bilgi verdi ; Türkiye çapında değişik şehirlerden toplamda 25 adli tıp araştırma görevlisinin katılımı ile gerçekleştirilmiş olan eğitimin programlanmasında ve uygulanmasında Adli Tıp Anabilim Dalı öğretim üyeleri, Doç.Dr.Ayşe Kurtuluş Dereli, Dr.Öğ.Üye.Volkan Zeybek, Kardiyoloji Anabilim Dalı öğretim üyeleri Prof.Dr. Asuman Kaftan, Doç.Dr.Doğu Kılıç ve KBB Anabilim Dalı öğretim üyesi/Tıp Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr.Cüneyt Orhan Kara görev aldılar. Bunun yanında Tıp Fakültesi Dekanlığı ve Sağlık Uygulama Araştırma Merkezi Müdürlüğü’nün büyük destek ve katkıları oldu. Bununla beraber İstanbul Üniversitesi Adli Tıp Enstitüsü öğretim üyesi Doç.Dr.Gökhan ERSOY da programa eğitimci olarak mühim bir katkı yaptı.

Cesaret Aldılar

Katılımcılar 2 gün süresince kardiyak ölümlerin postmortem değerlendirmesi ile alakalı son derece ayrıntılı bilgi ve beceri edinme şansı bulup, bu konuda teorik derslerin yanı sıra bireysel beceri edinme uygulamalarına da katıldılar. 2 günlük yorucu ve yoğun eğitiminin sonunda tüm misafirler Denizli’den ve üniversiteden son derece memnun olarak ayrıldıklarını belirttiler. Sonraki eğitim etkinliklerini planlamaya başlama cesaretini aldıkları dile getirdiler.

Prof.Dr.Kemalettin Acar koyun kalbi bağışlayıp eğitime  katkı sağlamış olan Sabanoğlu Entegre Tesisleri Yönetim Kuruluna da teşekkür edip yeni eğitimleri planlayacaklarının da bilgisini verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.