Polis Teşkilatının 173. Kuruluş Yıldönümü

Polis Teşkilatının 173. Kuruluş Yıldönümü

Denizli Valiliği Türk Polis Teşkilatının 173. Kuruluş Yıldönümü’nü yapılan yazılı bir açıklama ile kutladı.

A+A-

Açıklamada toplumsal huzurun sağlanması için büyük bir fedakarlık ve özveri ile çalışan Türk Polis Teşkilatının 173. Kuruluş Yıldönümü’nü kutlamanın gurur ve mutluluğunun yaşandığı ifade edildi.

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

Türk Polis Teşkilatı, 173 seneye dayanan geçmişi ile devletin en köklü kurumlarından bir tanesidir. Emniyet Teşkilatı, kurulduğu günden beri elde ettiği bilgi ve deneyim birikimi ile hukuka ve yasalara bağlılıktan ayrılmadan, üstün bir görev anlayışı ile vatandaşların huzur ve güven içerisinde yaşaması, can ve mal emniyetinin temini için mesai mefhumu gözetmeksizin fedakârca çalışmalarına devam etmektedir.

Çağın gereklerine göre kendini devamlı yenileyen, insan haklarına saygı ve hukuk çerçevesinde, kamu düzeninin korunması, asayişin sağlanması, suçu önleyici tedbirlerin alınması, faillerin adalete teslim edilmesi gibi görevlerinde vatandaşlarla omuz omuza hizmet veren emniyet kuvvetleri, Ülkemizin ve Milletimizin güvenliği ve huzuru için kendi canlarını hiç düşünmeden ortaya koymaktadırlar.

 Gücünü yasalardan ve halktan alan Polis Teşkilat, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün “Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır.” sözünde ifade edildiği gibi ülkenin, bölünmez bütünlüğüne sonsuza dek sahip çıkacak ve üstlendiği tüm görevleri yasalar kapsamında yerine getirmeye her zaman devam edecektir.

Ülkemizin, bölgesinde güçlü ve güvenli bir devlet olmasından rahatsız olan çevreler; huzurumuza, birlik ve beraberliğimize yönelik tehditlerle ve hain saldırılarla bizi yıldıramayacaklardır. Bilinmelidir ki Türkiye Cumhuriyeti Devleti, güvenlik güçleri ve milleti ile tek yürek halinde yıkıcı ve bölücü faaliyetlere karşı mücadele etme azim ve kararlılığındadır.

Ülkemizin bekası ve vatandaşlarımızın huzur ve güven içinde yaşamalarını sağlamak yolunda dünyaya örnek olan başarılı çalışmalarından dolayı Emniyet Teşkilatımıza teşekkür ediyorum.

Bu duygu ve düşünceler ile, görevleri başında şehadete eren Kahraman Polislerimize bir kez daha Allah' tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı diliyor, Gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Aziz Milletimiz için güven ve iftihar kaynağı olan Türk Polis Teşkilatımızın 173. kuruluş yıldönümünü kutluyor, tüm emniyet mensuplarımızı en kalbi duygularımla selamlıyorum.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.