Polis Kaçak Parfüme El Koydu...

Polis Kaçak Parfüme El Koydu...

Denizli Emniyet Müdürlüğü görevlileri tarafından ilimizde kaçakçılık suçunu işlemek isteyen şahıs ve organizasyonlara yönelik operasyon yapıldı.

A+A-

Denizli Emniyet Müdürlüğümüz görevlilerince yürütülen çalışmalar ve alınan istihbari bilgiler doğrultusunda ilimizde kaçakçılık suçu faaliyetlerine karşı görevli ekiplerce suçun işleneceği muhtemel bölgelerde çalışmalara başlanıldı.

İstanbul ilinden ilimize kaçak parfüm getirileceği ve kaçak yollarla parfüm üretimi yapıldığı yönünde alınan istihbari bilgiler doğrultusunda Ankara yolu üzerinde uygulama noktası oluşturuldu.Durumundan şüphelenilen bir araç içerisinde 47 adet kaçak parfüm ele geçirildi.Konu ile ilgili şüpheli şahsın ikametinde yapılan aramada değişik markalarda 104 adet parfüm olmak üzere toplam 151 adet kaçak parfüm ve parfüm üretiminde kullanılmak üzere değişik ağırlıkta ve ebatlarda 130 adet parfüm esansı bulunarak el konuldu.

İlimizde sahte içki imal edildiği yönünde alınan bilgiler doğrultusunda herhangi bir pasaportu bulunmayan İran uyruklu bir şahsın ikametinde yapılan aramada içki imalatında kullanılan damıtma düzeneği, 130 litre fermente edildiği değerlendirilen sıvı, 3 litre alkollü içki ele geçirildi.

İlimizde bulunan bir işyerine ait depoda yapılan aramada, bir aracın yakıt deposuna akaryakıt ikmali yapıldığı esnada yakıt deposunda 500 litre ve işyerinde devam eden aramada 2400 litre olmak üzere toplam 2900 litre karışımlı akaryakıt ele geçirildi.

İlimizde tarihi eser kaçakçılığı suçuna yönelik yürütülen çalışmalar neticesinde yapılan aramada tarihi eser niteliğine sahip 1 adet kapaklı telkari ile işlenmiş kutu ve 14 adet sikke bulunarak el konuldu.Müze Müdürlüğünce yapılan tespitler sonucu ele geçirilen kültür varlığı eserlerin Bizans, Osmanlı ve Yeni döneme ait olduğu ve Hellenistik dönemin taklit edildiği tespit edildi.Sikkelerin üzerinde Osmanlı, Anno yazıların ve Osmanlı tuğrasının bulunduğu, bazı eserlerin aşınmış olduğu ancak ilerleyen tarihlerde araştırmalarda kullanılabileceği, diğer eserlerin müzelik değerde olduğu ve Müze Müdürlüğü’nde korunması gerektiği bildirildi.

Yakalanan 1 şüpheli şahıs hakkında Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu’na 5 şüpheli şahıs hakkında da Kaçakçılık Kanunu’na Muhalefet suçlarından işlem yapıldı.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.