PKK'nın Hakkari sorumlusu öldürüldü

PKK'nın Hakkari sorumlusu öldürüldü

Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde dün güvenlik güçlerinin arama tarama faaliyetleri sırasında PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada, örgütün sözde Van eyaleti Kavaklı sorumlusu 'Andok' kod adlı terörist Barış Tekçe öldürüldü. PKK'lı teröristlerin açtıkları he

A+A-

Bölgedeki güvenilir kaynaklara göre, hava destekli operasyon şöyle gerçekleşti:

 

Hakkari- Çukurca yolunda dün saat 08.00'den itibaren patlayıcı araması başlatan askerler, Şine köprüsü ile Doğanlı mahallesi arasında kalan bölgede saat 09.00 sıralarında bir grup PKK'lının yolu iş makinesiyle kazdığını saptadı. Teröristlerin yolun belli noktalarına mayın yerleştirdiklerini ve köprüyü tahrip etmeye çalıştıkları belirlenince, güvenlik güçleri müdahale etti.

 

İnsansız Hava Aracıyla bölgede sivil şahısların olmadığının teyit edilmesi üzerine bölgeye taarruz helikopterleri de sevk edildi. Çıkan çatışmada Van Eyalet sorumlusuna bağlı örgütün sözde Van Eyaleti Kavaklı Sorumlusu 'Andok' kod adlı Barış Tekçe ölü ele geçti. Bu teröristin, Hakkari- Çukurca yolunu bir hafta süreyle kapatan grubun lideri olduğu belirlendi.

 

PKK'nın sözde Kavaklı sorumlusu olan 'Andok'un yemek sofrasında ve iş makinesinin kabininde çekilen fotoğrafları da ele geçti. Bölgede hendekte tuzaklanan, patlatılmaya hazır 20 mutfak tüpü bulundu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.