PKK Mardin’de Polis Karakolunu Ele Geçirdi

PKK Mardin’de Polis Karakolunu Ele Geçirdi

PKK ve YDGH’liler, silahlı saldırı başlatınca polis, karakolu terk ediyor. Askerlerin karakola yönelmesinin ardından PKK kaçıyor. Kamuoyuyla paylaşılmayan olayı Mardin’de herkes duyuyor

A+A-

Hükümet açılım sürecini vatandaşların tepki gösterdiği PKK’nın talepleri eksenine otururken, 6-8 Ekim olaylarında ortaya çıkan bir olay, PKK açılımı nasıl kullandığını gözler önüne serdi.Aydınlık'tan Ceyhun Bozkurt imzalı haberde, olaylar sırasında bir polis karakolunun örgüt militanlarında işgal edildiği, askerlerin müdahalesiyle karakolun kurtarıldığı bildirildi.

PKK’nın “Kobani eylemleri” olarak örgütlediği 6-8 Ekim şiddet eylemlerinde Mardin’de de büyük olaylar çıktı. 

Olaylarda bizzat Ayn el Arap’tan silahsız bir şekilde Türkiye’ye giren ve burada silahlandırılan PKK militanları da bulundu. Bu sırada Mardin’de askeri taburun yakınlarında bulunan bir polis karakolu PKK militanları ve YDGH’lilerin hedefi haline geldi. Silahlı yapılan saldırıda, görevli polisler karakolu terketti. Karakol, PKK militanları ve YDGH’liler tarafından işgal edilince, asker devreye girdi. Şehirdeki olaylara da müdahale eden askerin karakola yönelmesiyle PKK’lılar karakoldan kaçtı. 

Gerek hükümet gerek Emniyet Genel Müdürlüğü gerekse Genelkurmay Başkanlığı bu olayı kamuoyu ile paylaşmadı. Ancak olay, Mardin’de alttan alta yayıldı. 

 

OLAYLARDA 250 PKK MİLİTANI VARDI

Ayn el Arap’taki gelişmeler bahane edilerek örgütlenen 6-8 Ekim şiddet eylemlerinde, PKK’nın bizzat Kandil kadrosunda bulunan militanların da yer aldığı tespit edildi. Güvenlik kaynaklarınca yapılan incelemelerde, PKK’nın Kandil dağ kadrosunda bulunan ve Ayn el Arap’ta IŞİD’le çatışmak için gönderilen yaklaşık 200-250 militan, olaylar öncesinde silahsız bir şekilde sınırdaki boşluktan istifade ederek Türkiye’ye giriş yaptı. Bu militanlar çeşitli kentlere dağıtıldı ve silahlandırıldı. Şiddet eylemlerinde yapılan silahlı saldırılarda bizzat bu militanların rolü büyük oldu. Halka yönelik şiddetin de yaşandığı olaylarda, bizzat Kandil kadrolarının yer alması güvenlik kuvvetlerince tespit edilip, hükümete aktarıldı. 

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.