PKK, Sivil Askere Kalleşçe Saldırdı: 1 Şehit

PKK, Sivil Askere Kalleşçe Saldırdı: 1 Şehit

Teröristler Şırnak'ta sivil bir askere uzun namlulu silahlarla saldırı düzenledi. Uzman çavuş olduğu belirlenen asker, kaldırıldığı hastanede şehit oldu.

A+A-

Şırnak'ta teröristler. sabah saatlerinde, dün gece şiddetli çatışmaların yaşandığı Bahçelievler Mahallesi'nde yoldan geçen sivil giyimli bir uzman çavuşa uzun namlulu silahlarla saldırdı. Saldırının ardından sayısı belirlenemeyen teröristler hızla olay yerinden uzaklaşırken, çağrılan ambulansla Şırnak Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak, tedavi altına alınan yaralı asker, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak, şehit düştü.

BÖLGEYE ÖZEL HAREKAT POLİSLERİ SEVK EDİLDİ

Olayın ardından bölgeye zırhlı araçlarla sevk edilen özel harekat polisleri, kaçan teröristlerin yakalanması için geniş kapsamlı operasyon başlattı.

 

GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA

Genelkurmay Başkanlığı, bu sabah teröristlerin silahlı saldırısı sonucu ağır yaralanan bir askerin tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olduğunu duyurdu.

TSK'nın internet sitesinden konu hakkında şu açıklama yapıldı: "06 Ocak 2016 tarihindeŞırnak il merkezinde saat 08.10'da, göreve gitmek üzere evinin önünde beklerken bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce alçakça yapılan silahlı saldırı sonucu bir kahraman silah arkadaşımız ağır şekilde yaralanmış ve kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden kahraman silah arkadaşımıza Allah'tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır temenni ediyoruz."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.