PAÜ’de En Kritik Konu Görüşüldü
Türkiye Bilimler Akademisi’nin Üniversite Konferansları Programı çerçevesinde PAÜ’de ağırlanan ODTÜ Öğretim Üyesi ve Türkiye Bilimler Akademisi Şeref Üyesi Prof. Dr. Saim Özkar ‘Küresel Isınmaya Karşı Hidrojen Üretiminde Geçiş Metal Nanokümeleri’ isimli k
Konferans Pamukkale Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Prof. Dr. İsmail Çetişli Konferans Salonu’nda Kimya Bölüm Başkanlığınca düzenlendi. Konferansın açılış konuşmasını Kimya Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hamza Korkmaz Alpoğuz yaptı. Açılış konuşmasından sonra Prof. Dr. Saim Özkanr ‘Küresel Isınmaya Karşı Hidrojen Üretiminde Geçiş Metal Nanokümeleri’ temalı sunumunu yaptı.
Tüm Canlıları Tehdit Ediyor
Küresel ısınma, sera gazları, sera etkisi, atmosferdeki karbondioksit derişiminde son senelerde gözlemlenmiş olan artış konularından bahseden Prof. Dr. Saim Özkar, sera gazı emisyonlarındaki mevcut artışın sürmesi veya azaltılmaması, insanlar da dâhil olmak üzere, yeryüzündeki tüm canlıların varlıklarını tehlikeye atmakta olduğunu ifade etti. Küresel ısınmaya karşı fosil yakıtları yerine yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanılması gerektiğini dile getiren Prof. Dr. Özkar, güneş, rüzgâr enerjisi gibi kaynakların son senelerde depolanma maliyetlerinin bile kaynağın sürekliliğindeki sıkıntılar sebebi ile tam anlamıyla kullanılamadığını belirtti. Prof. Dr. Özkar, geleceğin enerji kaynağı olarak hidrojen gazının kullanılacağını ve yenilenebilir enerjinin kimyasal enerji olarak depolanması gerektiğine değinerek hidrojenin enerji taşıma konusunda kullanılabildiği dile getirdi. Sunumunda ayrıca, hidrojenin depolanması, tüketimi ve üretimi konularında bilgilendirme yapan Prof. Dr. Özkar, hidrojenin depolanması için neler yapılabileceği ve nasıl yapılacağı ile alakalı konuların üstünde durdu.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.