PAÜ SBF Başarıya Doymuyor

PAÜ SBF Başarıya Doymuyor

PAÜ SBF öğretim üyelerinin yaptıkları bilimsel çalışmalar ve öğrencilerin spor alanında elde ettiği başarılar katlanarak artmaya devam ediyor.

A+A-

PAÜ Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bülent Ağbuğa, Spor Bilimleri Fakültesinin öğretim üyelerinin bilimsel alandaki çalışmalarından ve çeşitli spor dallarında öğrencilerin elde ettiği başarılardan duyduğu mutluluğu ve onuru dile getirirken, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ’a tüm faaliyet ve çalışmalarda verdiği destek ve katkılarından dolayı teşekkürlerini sunduğunu ifade etti.

Geçtiğimiz yıllarda PAÜ Spor Bilimleri Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrencileri tarafından elde edilen bilimsel başarılar ve spor çalışmaları ile çeşitli spor dallarında öğrencilerin elde ettiği başarılar şöyle:

PAÜ Spor Bilimleri Fakültesinin Elde Ettiği Bilimsel Başarılar

Prof. Dr. Bülent Ağbuğa 9-22 Ekim 2017 Antalya’da yapılmış olan “2nd International Eurasian Conference on Sport, EducationandSociety” ve05-08 Nisan 2018 tarihinde Antalya’da gerçekleştirilen  “International Conference on SportandForAllandWellness” konferanslarında ‘En İyi Sözel Sunum Ödülü’nü aldı.

Dr. Öğr. Üyesi Deniz Hünük, 2018 Kasım ayında Antalya’da gerçekleşen 16. Uluslararası Spor Bilimleri Kongresi’nde, beden eğitimi ve spor bilimlerinde “Spor Eğitim Modeline Katılan Öğrencilerin Rollerine İlişkin Algıları: Boylamsal Bir Araştırma” başlıklı bildirisi ile En İyi Araştırma Bildirisi Ödülü’nün yanı sıra 2017 yılının Ekim ayında Antalya’da gerçekleştirilen, Uluslararası 9. Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Kongresi’nde “Bireysel Farklılıkları ya da Engeli Olan Öğrencilerin Spor Eğitimi Modeline İlişkin Deneyimleri” başlıklı bildirisi ile Sözel Sunum Üçüncülük Ödülü’nü aldı.

Rekreasyon Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Süleyman Gönülateş, “Dayanıklılık Antrenmanları Sonucu Plazma Hacim Değişiklikleri ve Performans İlişkisi” başlıklı bildirisi ile Prof. Dr. Yaşar Sevim Hareket ve Antrenman Bilim Ödülü, Öğr. Gör. Emin Öztop ise1-2 Aralık 2017 tarihinde Bulgaristan’ın Sofya şehrinde düzenlenen “International Scientific Congress Applied Sports Sciences” kongresinde “Exploring The Opportunities For Sportand Recreation Activities For Adult’s Over 60 in The Province of Denizli” başlıklı bildirisi ile En İyi Poster Bildiri Ödülü’nü aldı.

Spor Yöneticiliği Öğretim Üyesi ve Bölüm Başkanı olan Doç. Dr. Rıdvan Ekmekçi, Türkiye’nin ilk ve tek iş kanalı Business Channel Türk televizyon kanalının düzenlemiş olduğu 2018 yılının meslek grupları arasında spor yöneticiliği alanında Bilirkişi Sertifikası Ödülü’ne layık görüldü. Sertifika, uluslararası iş akademisi kapsamında bir ödülüdür ve icra ettiğiniz iş dalında uzman olduğunuzu kanıtlayan yeterlilik belgesidir. Doç. Dr. Rıdvan Ekmekçi ayrıca N90 Sport ve İstanbul Aydın Üniversitesi işbirliği ile gerçekleştirilen oylama sonucu ile 2017Yılın Spor Kitabı Ödülü’ne layık görüldü.

Spor Yöneticiliği Bölümünün bir diğer öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Ömür Dugan ise 2016 yılında başvurduğu “Sporda Cam Tavan Sendromu” başlıklı araştırma projesi ile TÜBİTAK Doktora Sonrası Araştırma Bursu’nu kazanarak 2017-2018 yılında ABD West Virginia Üniversitesinde doktora sonrası araştırma yapmak üzere görevlendirildi. Dr. Öğr. Üyesi  Dugan ayrıca Spor ve Barış konulu proje başvurusu ile Olimpik Dayanışma Fonu Bursu’nu kazanarak, Uluslararası Olimpiyat Komitesinin Portekiz’de gerçekleştirdiği Olimpik Dayanışma Konferansında “Olimpizm Felsefesinin Dünya Barışına Katkısı” konulu sunumunu gerçekleştirmek üzere davet edildi ve 6 Kasım 2018 tarihinde sunumunu gerçekleştirdi.

PAÜ Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Elemanlarının Sportif Başarıları

Atletizm Milli Takım Antrenörü olarak görev yapan Öğr. Gör. Bülent Şenkibar, 2017 yılının Temmuz ayında Romanya’da yapılan Balkan Gençler Atletizm Şampiyonası, 2017 yılının Ağustos ayında Tayvan’da yapılan 29. Üniversiteler Yaz Oyunları (Unıversıade) ile 2017 yılının Şubat ayında İstanbul’da yapılan Balkan Kapalı Salon Gençler Atletizm Şampiyonası’nda milli takım antrenörü olarak ülkemizi temsil etti.

PAÜ Cimnastik Takımı Antrenörü olan Öğr. Gör. Emine Şahin, Pamukkale Üniversitesi Cimnastik Takımı ile katıldığı Koç-SporFest Türkiye Müsabakaları’nda Step ve Aletle Cimnastik branşlarında Pamukkale Üniversitesi’ne birincilikler getirdi. Geçmiş yıllarda olduğu gibi 2017 ve 2018 yıllarında da Üniversitelerarası Türkiye Şampiyonluğu’nu Pamukkale Üniversitesi’nde tutmaya devam etmektedir.

PAÜ’nünyüzme takımının antrenörlüğünü yapan Öğr. Gör. Emin Öztop,Koç-Fest 2017 Türkiye Şampiyonası’nda Pamukkale Üniversitesi’ne 3 gümüş madalya getiren PAÜ öğrencilerinin antrenörüdür.

Kadın voleybol branşında PAÜ takımının antrenörlüğünü yapan Dr. Öğr. Üyesi Elif Bozyiğit, 27 Kasım-02 Aralık 2017’de Eskişehir de gerçekleştirilen TÜSF Voleybol 2. Lig Müsabakalarında PAÜ’yü Grup Birincisi yaparak 1.Lig’e yükseltme başarısı gösterdi. Ayrıca Tenis branşında da antrenör olan Öğretim Üyesi Dr. Bozyiğit 06-11 Mart 2018 tarihlerinde Antalya’da gerçekleştirilen TÜSF Grup Müsabakalarında Pamukkale Üniversitesi Kadın Tenis Takımı’nı Grup İkincisi yapmıştır.

5-13 Mayıs 2018 tarihleri arasında Pamukkale Üniversitesi’nin ev sahipliğinde Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu ile birlikte gerçekleştirdiği ve  “mükemmel bir organizasyon olarak adlandırılan” Türkiye Üniversitelerarası Güreş Şampiyonası’naTürkiye’den 59 üniversiteden yaklaşık 400 sporcu katıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.