PAÜ Rektörü Kutluhan Sınıfta Kalmıştır!

PAÜ Rektörü Kutluhan Sınıfta Kalmıştır!

Rektör Kutluhan Tıp Fakültesi mezunlarının dışında hiçbir törene katılmadı. Siz sadece Tıp Fakültesinde öğrenim gören ve mezun olan öğrencilerin mi Rektörüsünüz ?

A+A-

Pamukkale Üniversitesi 2023 ve 2024 Eğitim Öğretim Yılında 10 Haziran ile 13 Haziran arasında mezuniyet törenleri düzenlendi. Yurdun dört biryanından gelip çocuklarının mezuniyetini görmek sevinçlerine ortak olmak için geldiler. Rektör Kutluhan Tıp Fakültesi mezunlarının dışında hiçbir törene katılmadı. Sadece lütfen Mühendislik Fakültesi mezuniyet törenine katılmış kısa bir konuşma yapmış ve Fakülte 1.incisi olan yabancı bir öğrenciye diplomasını vermiştir.

 Siz sadece Tıp Fakültesinde öğrenim gören ve mezun olan öğrencilerin mi Rektörüsünüz ? Diğer Fakülte ve Meslek Yüksek Okullarının Rektörü değil misiniz ? Burada Tıp Öğrencilerine bir diyeceğimiz tabi ki olamaz onların hiçbir suçu yok.

 

Asıl mesele Rektörün diğer fakülte ve Meslek yüksek okullarının mezuniyet törenlerine katılmamasıdır. Pamukkale üniversitesinin tüm fakülte ve meslek yüksekokullarındaki mezun öğrencileri uzun bir hazırlık sürecinin sonunda, meslek hayatlarına onları yetiştiren hocaları ve de  ailellerinin bu güzel ve özel güne şahit olmasıyla ulaştılar. Ne üzücüdür ki mezuniyet törenlerine Rektör ve rektör yardımcılarından hiçbirisi katılmadı. 

Rektör Ahmet Kutluhan yalnızca Tıp Fakültesi mezuniyet törenine katılıyor.  Diğer Fakülte ve Meslek Yüksekokullarının mezuniyet törenlerine  katılımıyor. Çünkü onun için Tıp Fakültesi önemli diğerlerinin bir önemi yoktur. Oysa ki Geçmiş yıllarda tüm mezuniyet törenlerine rektörler mutlaka katılır, katılmayacak durumda kalınırsa rektör yardımcıları makamı temsilen katılırlardı. Sayın rektör size şunu hatırlatmak isteriz; mezuniyet törenlerine Yurdun dört bir yanından çocuklarının heyecanına ortak olmak için aileleri katıldılar ancak aileler mezuniyet töreninde Pamukkale üniversitesi rektörünü aralarında göremediler ve derin hayal kırıklığına uğradılar. Öğrencilerin ve ailelerin en mutlu gününde yanlarında olmak zorundasınız.

Rektörlük makamı sizin  keyfiyetinize göre törenlere katılıp katılmama hakkı vermez. Törenlerde Devletin temsiliyeti esastır ve sizler bunun  için varsınız. Pamukkale üniversitesine bunları yaşatmaya hakkınız yok sayın rektör.  Koltuğunuzu koruma siyasetinize yaraşır atama-terfi ve kadrolaşma işleriyle uğraşacağıniza, devletin sizlere verdiği makamların hakkını layıkıyla yerine getirin.

Kamuoyu adına sizlere sormak istiyoruz?

 Rektörlüğünüz süresince Öğrencilerinizin Mezuniyet törenlerine niçin katılmiyorsunuz? 

Akademik takvimde Tıp fakültesi hariç dediği için mi törenleri de  yanlış anlıyorsunuz?  size tavsiyemiz; sizden başka üniversitede birilerinin de olduğunun farkına varmanızdır. Sizlere çok selam eder egosuz günler dileriz. “Allah kendini beğenen ve daima böbürlenip duran kimseyi sevmez.” (Nisâ 4/36)

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum