PAÜ Rektörü Kutluhan Baskı Altında mı ?

PAÜ Rektörü Kutluhan Baskı Altında mı ?

Pamukkale Üniversitesinde Üniversite Yönetim Kurulu iş birliğiyle MOBBİNG son hız devam ediyor. Rektörlük seçimleri yaklaştıkça Rektör’e baskı mı yapılıyor ? Yoksa tehtit mi ediliyor acaba ?

A+A-

PAÜ yine bildiğiniz gibi...

Ufukta yaklaşan rektörlük seçimlerinde, yeniden Rektör olma heyecanıyla yanıp tutuşan Rektör Kutluhan, idari kadrolara tırpan vurmakla ilk icraatını gösterdi. İdari kadrolarda yaşanan birçok görevden alma ve yer değiştirmeler, Eski AKP'li Belediyeden transfer edilerek genel sekreter yardımcısı yapılanlar.

Türkiye'de kamunun en önemli probleminin yönetimde liyakat olduğu hep söylenir. Nitekim tarihin çöplüğüne giden birçok devletin sonunu da liyakatsiz yöneticilerin getirdiğini yine tarih bize öğretmiştir.

Bildiğiniz üzere; en son Pamukkale üniversitesi SKS daire başkanı Önder Kompas görevden alındı. Konu özellikle ilgimi çekti. Çünkü bu kişi Danıştay Kararıyla göreve dönmüş, Şehir hatta Ülke kamuoyuna, bir önceki rektör yönetiminde maruz kaldığı mobbing süreçleri uzun uzun meşgul etmişti.

Daire Başkanının görevden alınmasına önceki rektör döneminde aldığı bir disiplin cezası gerekçe gösterilmiş. 2017-2018 Yıllarında hakkında açılan birçok uydurma soruşturmalar (hatta bunlardan birisinde, soruşturmacıya baskıyla rapor değiştirtmek suretiyle ceza verildiği belgelenmişti,), görevlendirmeler, daire başkanlığından alınarak, Çal İlçesine MYO Sekreteri olarak sürülmesine kadar yaşanan tüm süreç; Önder Kompas'ın, ender davalardan birisi olan mobbing davasını kazanmasını, 2021 yılında da Danıştay kararı ile kadro davasını kazanmasını sağlamıştı. Rektör Kutluhan da yargının bu kararına diren(e)meyerek, Önder kompas'ı SKS daire başkanı olarak göreve getirmişti.

Üniversiteye uzun yıllar hizmet eden ve de sorunlarını çok iyi bilen Kompas’ın sorumlu olduğu Dairesindeki ilk icraatı, Pamukkale üniversitesinin yıllardır kanayan yarası olan Üniversitenin kendi yemeğini kendisinin yapamaması sorununu Rektör Kutluhan’a rağmen çözmek oldu. Rektör Kutluhan göreve geldiğinden 2020 yılından bu kararı niye vermedi de Önder kompas gelince verdi? 

Biraz araştırınca, Yemeği tedarik eden Akköy İlçesindeki Turizm Lisesinin, Millî Eğitim Bakanlığı kararı uyarınca Üniversiteye sağladıkları yemek tedarikini kesince; önce pandemi, arkasından yaşanan deprem süreçlerinden sonra yüz yüze eğitime gelecek öğrencilerin yemek ihtiyaçları, Rektör Kutluhan’ın yemekhanenin tekraren yapılmasına olan anlamsız direncini kırdı ve Önder Kompas başkanlığındaki SKS Dairesi büyük bir başarıya imza attı.2 Ocak 2024 günü yemekhaneyi hazır hale getirerek öğrencilere ve personele yemek hizmetine başladılar. Böylelikle PAÜ kendi yemeğini yapma hikayesinden kendi öz bütçesine yarı yarıya yakın kar elde etmiş oldu.

Dışarıdan hizmet sözleşmesi ile alınacak yemek aylık ödeme tutarının 6 milyon civarında olacağı düşünüldüğünde, Üniversiteye yani Devlete aylık 2,5- 3 milyon TL arası tasarruf edildiğini,

Çevre üniversitelere de sordum. Aydın, Muğla, Isparta, Uşak, Afyon hepsi hizmet alımı ile yemek tedariklerini sağlamaktalar. Denizli Pamukkale üniversitesi ise kendi yemeğini kendi öz kaynakları ve de mekanları ile yapıyor. Öte yandan Deprem riski yaşayan İlimizde, toplanma alanı olarak gösterilebilecek nadir alanlardan olan Üniversite kampüsünde, hizmete açılan yeni yemekhanenin olağanüstü durumlarda (Deprem, yangın, su baskını, savaş) yaklaşık 100 bin kişiye 24 saat esasına göre yemek sunabileceğini de milli güvenlik sorunudur, not ediniz.

Yıllardır öğrenci ile iç içe Üniversiteye hizmet eden Önder KOMPAS, yemekhaneyi faaliyete geçirmenin yanında, âtıl durumda ki Kafeleri de öğrencilerin sosyal tesisleri haline getirdi. Bu kafelerde sunulan yemekler ve içecekler, Kampüs dışı işletmelerin yarı fiyatına öğrencilere imkân sunmaktadır. Tabi bunun yanında etkinlikler ve sosyal sorumluluk projeleri ve daha saymakla bitmeyecek çalışmalar. Bu saydıklarımı kısa bir sürede gerçekleştiren Önder Kompas yönetiminde ki SKS daire başkanlığıdır. Öğrenciler arasında sevilen bir idareciden öte bir abi, adete onlara bir baba gibi yaklaşımı olan Kompas hakkında konuştuğum bir öğrenci: "biz ilk defa bir başkana yanına giderken acaba ile değil mutlaka yardımcı olur, kapısını ilk günden itibaren sonuna kadar bizlere açan ve hiçbir zaman kapatmayan bir abi, can başkan" dedi.

Gönüllere girmek elbette kolay değil. SKS Başkanına ve çalışanlarına, kısa bir süre içerisinde başarılan tüm bu özverili çalışmalarla mutlu olan ve teşekkür eden bir Rektör Kutluhan beklerken, o ise kendi atadığı Daire başkanı Önder kompası, yine kendi yönetim kuruluna onaylatarak oybirliğiyle görevinden ve kadrosundan aldırmış oldu.

Sayın Kutluhan, Önder kompasa verilen tüm disiplin cezalarını ve içeriklerini, hakkında verilen mobbing kararını, gerekçeli Danıştay kararının içeriğini hiç okuma zahmetinde bulundun mu? Düzmece soruşturmalarla verilen bir cezaya ŞİMDİ sözde uyma gerekçen nedir? Nitekim bu hukuksuz suçlamanın yaklaşık bir yıl önce yapıldığı, Üniversitece de savunulduğu biliniyor. 

Sayın okurlarım, mahkeme kararlarını okudukça kanım çekildi, Mahkeme kararlarıyla iptal edilmiş disiplin cezalarından sabıkalı yapılan Önder Kompasın söz de görevden kadrosuyla alınmasına gerekçe disiplin işlemini okurken, yuh!!! bu da olmaz canım dedirten olaylar…

Şimdi sayın Rektör’e sormak istiyoruz…

1-Yönetim kuruluna beni kandırdılar demişsiniz sizi kandıranlar kim ya da kimler?

2- Sizi kandıranlar ile ilgili bir işlem yaptın mı? 

3- Yönetim kurulu üyelerine verilen diğer cezaların içeriklerini ve de her birinin yargı kararıyla iptal edildiklerini de açıkladın mı?

4- YÖK Denetlemeden sipariş evrak ile başlattığın işlem, Mobbing ve Danıştay kararından üstün mü?

5- Gece uyku problemi çekiyor musunuz ? Eğer böyle bir probleminiz varsa  tavsiyemiz gece yatmadan önce vicdan muhasebesi yapmanızdır.

Ahmet Özcan

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum