PAÜ Merkez Kütüphanesinde Yenileme

PAÜ Merkez Kütüphanesinde Yenileme

Pamukkale Üniversitesi Merkez Kütüphanesi, 2018 - 2019 eğitim-öğretim senesinde aynı anda daha çok öğrenciye ders çalışma ve bilgiye erişim olanağı sunmak amacı ile kapasitesini yükseltiyor.

A+A-

Rektörlüğün Giriş katında 2 blok şeklinde hizmet sunmakta olan PAÜ Merkez Kütüphanesi’nin aynı anda daha çok sayıda öğrencinin daha modern bir ortamda ders çalışabilmeleri için, Rektörlük binası C Blok’ta yapılmış olan yenileme çalışmaları çok kısa bir zamanda bitiyor. Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ’ın  göreve gelmiş olduğu Ağustos 2016’da mevcut kapasitesi 1.279 m2 alan ve 270 oturma kapasiteye sahip olan PAÜ Merkez Kütüphanesi, Şubat 20172de 1.929 m2’ye ulaştırılıp oturma kapasitesi de 430 kişiye çıkartılmıştı. Yeni yapılmış olan genişletme ve yenileme çalışmaları ile beraber PAÜ Merkez Kütüphanesi oturma kapasitesini 750 kişi daha yükseltip toplamda 3 blokta, 3.269m2’lik alanda, aynı anda toplamda 1320 öğrenciye hizmet verilebilecek. Bunun yanında Blok’ta 1 personel ofisi, 3 grup çalışma odası ve 1 akademik personel çalışma odası da bulunacak.

Rektör Prof. Dr. Bağ ve Üniversite Yönetimi Çalışmaları Yerinde İnceledi.

Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ,  gerekli heyet ile beraber yenileme çalışmaları süren blokta incelemeler yaptı. Yenileme çalışmaları ile alakalı bilgiler alan Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ, konu hakkında, yeni eğitim öğretim senesine hazırlık çerçevesinde üniversitenin pek çok alanında olduğu gibi Merkez Kütüphane’nin de daha iyi hizmet verebilmesi amacı ile çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.