PAÜ’lü Öğrenciden Büyük Başarı

PAÜ’lü Öğrenciden Büyük Başarı

PAÜ öğrencisi Kadir Demirci tarafından, laboratuvarda üretimi ve testleri yapılmış olan Nanoteknolojik Glukoz Biyosensörü’nün akıllı telefon ve bilgisayarlardan moniterizasyonunun yapılabilmesini sağlayan bir kit geliştirdi.

A+A-

Proje PAÜ Teknoloji Fakültesi Biyomedikal Mühendisliği Öğretim Üyesi Dr. Öğretim Üyesi Cumhur Gökhan Ünlü’nün yönetiminde yapıldı. Akademik çalışmaların mühendislik ile harmanlanıp yeni nesil teknolojilerin meydana getirilmesinde milli imkanlar ile geliştirilmiş olan kit, Pamukkale Teknokent bünyesindeki TİM-TEB Girişim Evi’nin organize ettiği Let’s Up programında global pazara dönük profesyonel iş fikri durumuna getirilmesinin ardından Let’s Up Final Yarışması’nda Türkiye Ekonomi Bankası, Türkiye İhracatçılar Meclisi, Amerikan Büyükelçiliği ve Pamukkale Teknokent’in ileri gelen şirketlerinin bir araya gelip oluşturduğu jüri heyetince, 17 iş fikri arasından 1. seçilip Amerika’da dünyanın teknoloji ve girişimcilik merkezi olan Silikon Vadisi’ne gitme başarısını gösterdi.

Hızlıca Paylaşılacak

Geliştirilmiş olan kit yardımıyla diyabet hastalarının takibi mobil platformlar üstünden profesyonel bir biçimde yapılabilecek ve olası acil durumlarda ya da düzenli kullanılması gerekli olan ilaç, yapılması gereken diyet verileri gibi tedavi sürecinde önem arz eden bilgiler çok hızlı bir biçimde doktorlar ile sistem üstünden paylaşılabilmiş olacak.

Türkiye’nin değişik üniversitelerinde yapılmış olan yarışmaların ardından bir araya gelen 15 iş fikriyle beraber dünyanın ileri gelen teknoloji kuruluşlarından olan Google, Facebook, Oculus, Linkedln ve bölgede bulunan diğer teknoloji devlerinin bünyesinde görev yapmış olan mühendis ve yöneticiler ile görüşmeler yapılmış, bölgenin girişimci ve teknoloji ekosisteminin kaynağı olarak görülen Stanford Üniversitesindeki ziyaret sonucunda da ilerleyen senelerde bu bölgeye dönük akademik adımlar ile alakalı ön bilgilendirme ve süreç yol haritası bilgilendirmesi yapıldı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.