PAÜ'lü Akademisyenlerden Müthiş Bir Haber

PAÜ'lü Akademisyenlerden Müthiş Bir Haber

PAÜ Kimya Mühendisliği ve Biyomedikal Mühendisliğinden iki öğretim üyesi kalp krizi riskini önceden belirleyecek yerli ve milli biyosensör geliştirdi.

A+A-

Dünya Sağlık Örgütünce (WHO) yayımlanan rapora göre ölüm oranının en yüksek olduğu hastalıkların başında gelen kalp rahatsızlıklarına bağlı oluşan kalp krizi artık anlık olarak belirlenebilecek.

Çok Ses Getirecek

PAÜ Kimya Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Necip Atar ve İskenderun Teknik Üniversitesi Biyomedikal Mühendisliği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Lütfi Yola, 9 ay devam eden başarılı bir çalışmanın neticesinde kalp krizi riskini önceden belirleyebilecek biyosensör hazırladı. Bilhassa tıp alanında büyük ilgi görmesi beklenen çalışma sonucunda elde edilen sonuçlar alanında saygın dergilerden biri olan, 8.173 etki faktörüne sahip Biosensors and Bioelectronics dergisinde de yayımlandı.

Geliştirilen elektrokimyasal biyosensör, kalp kasında gerçekleşen hasarlar sonrasında kan dolaşımına salınan ve kalp krizini tetikleyecek troponin değerlerini anlık ve yüksek seçicilik ile belirleyecek. Bu şekilde zaman içinde oluşabilecek riskler en aza indirgenip, kalp krizi riskleri önceden belirlenecek.

 

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.