PAÜ Heyetinden Karahayıt Ziyareti

PAÜ Heyetinden Karahayıt Ziyareti

PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ yanındaki bir heyetle beraber Karahayıt’ta inşaatı süren PAÜ Karahayıt Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi’ni ziyarette bulunup incelemeler yaptı.

A+A-

2017’nin Ağustos ayında yapımı başlayan PAÜ Karahayıt Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi’nin inşaatına ziyaret yapan heyette Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ ve bir grup akademisyen vardı.

Rektör Bağ ve birlikteliğindeki üniversite yönetim heyeti, Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı Azmi Gün ve Akarlar İnşaat Firması Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Akar’dan inşaatına devam edilen hastane ile alakalı teknik ve fiziki anlamda bilgiler alıp alanda incelemelerde bulunuldu.

Proje ile alakalı teknik bilgileri anlatan Azmi Gün, PAÜ Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi’nin 19 bin 746 m2’lik arsa üstüne inşa ediliyor olduğunu, 4 farklı blok şeklinde 96 yataklı olarak tasarlandığını dile getirdi. Projenin toplamda inşaat alanının 23 bin 326 m2 olduğunu belirten Gün, geçtiğimiz sene inşasına başlanış olunan hastanenin 2019’un sonlarına doğru bitirileceğini kaydetti.

Termal Turizme De Katkı Sağlayacak

PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, uzun senelerdir Denizli’nin gündeminde olan, ülkenin termal tedavi ve terapi alanında mühim bir sağlık merkezi durumuna gelecek PAÜ Karahayıt Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi’nin Denizli ili ve Karahayıt bölgesi için aynı zamanda termal turizm çerçevesinde kalkınmasına da katkısının olacağını belirtti. Rektör Bağ, Karahayıt bölgesinin kısa zamanda sağlık ve turizm yerleşkesi haline dönüşüp ulusal ve uluslararası platformlarda marka olacağını, bu bölgede bulunacak PAÜ Karahayıt Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi ile ülkenin ve Denizli’nin artık modern bir ‘termal kür ve sağlık merkezi’ne kavuşacağını belirtti.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.