PAÜ Hastanesi'ne büyük onur!

PAÜ Hastanesi'ne büyük onur!

PAÜ Hastanesi Yenidoğan Ekibi hem doğum yapan annelere hem de bebeklere vermiş olduğu destek ile “ Bebek Dostu Hastane “ ünvanını alarak belgesini başhekimlik makamına iletti.

A+A-

PAÜ Hastanesi Yenidoğan Ekibi hem doğum yapan annelere hem de bebeklere vermiş olduğu destek ile “ Bebek Dostu Hastane “ ünvanını alarak belgesini başhekimlik makamına sundu.

 

Prof. Dr. Özmert M.A Özdemir açıklamasında, "Dünya Sağlık Örgütü bebeklerin doğumdan itibaren ilk 6 aylık dönem içerisinde sadece anne sütünü öneriyor. 6 aydan sonra ise ek besinler ile emzirmenin 2 yaşına kadar devam edilmesi konusunda uyarılarda bulunuyor. Anne sütü bebeğin değişen ihtiyacına göre sürekli yenilenen, laboratuvar ortamlarında üretilemeyecek birçok bileşenden oluşan mucizevi bir besinden oluşmaktadır. İçeriğinde yer alan besinler ile bebekleri ishal, orta kulak iltihabı, solunum yolu hastalıkları, idrar yolu enfeksiyonları, alerjik hastalıklar, tip 1 diyabet, obezite ve kanserden korurken, hasar göreb dokuları da onarır. Anne sütüyle beslenen bebeklerin görme, işitme fonksiyonları daha iyi, zeka seviyeleri daha yüksektir." dedi.

 

Prof. Dr. Hacer Ergin, "Ülkemizde yapılan araştırmalarda tek başına emzirme 2008 yılında yüzde 42 seviyelerinde iken 2013 yılında bu oran yüzde 30 seviyelerine kadar bir düşüş gösterdi. Bu veriler tüm gebe ve annelerin emzirme konusunda daha fazla eğitim ve desteğe ihtiyacı olduğunu göstermektedir. ‘Bebek Dostu Hastane’ ünvanını 2004 yılında alan hastanemizde "Anne sütü ve emzirmeyi destekleme" çalışma grubu tarafından fiziksel, kişisel ve duygusal olarak önemli bir süreçten geçen tüm annelere emzirme danışmanlığı hizmeti verilmektedir. Hem sezaryen hem de normal doğumlarda bebek ilk yarım saatte mutlaka annesine emzirtilmektedir." ifadelerini kullandı.

 

Prof. Dr. Hacer Ergin ve Prof. Dr. Özmert M.A Özdemir yönetimindeki neonatoloji ekibi daha sağlıklı, daha zeki çocuklarımız ideali peşinde olup tüm bebeklerin anne sütünden mahrum kalmaması için özveri ile çalışmaya devam edeceklerini belirttiler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.