PAÜ Hastanesi’nde Bir İlk Daha

PAÜ Hastanesi’nde Bir İlk Daha

Denizli ilinin ilk “Erişkin Aşı Merkezi” Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi, Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezi’nde hizmete sunuldu.

A+A-

Merkezde, evvela 65 yaş üstündeki kişiler, kanser hastalığı, kronik hastalıkları olanlar, gebeler, organ nakil alıcıları, yüksek riskli teması olan tüm erişkinler için bağışıklama yapılacak.

 

Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Turgut; aşıların en başarılı koruyucu sağlık müdahalesi olduklarını ve halk sağlığı bakımından büyük önem taşıdığını ifade etti. Aşıların, doğrudan ve dolaylı bir şekilde etki ile pek çok hastalığın oluşmasına ve yayılmasına engel olduğunu ve son derece güvenilir biyolojik ürünler olduğunu vurguladı. Aşılama ile  meydana gelecek istenmeyen etkilerin görülme oranının, aşılanmama durumunda  gerçekleşecek hastalıkların sebep olduğu sakatlık ve ölüm olasılığından karşılaştırılamayacak kadar düşük olduğunu dile getirdi.

 

Merkezde hangi aşılar yapılacak?

 

Tuğba Sarı’nın vermiş olduğu bilgilere göre, çocuklukta yapılmış olan tetanoz, boğmaca ve difteri aşılarının, her 10 senede bir tekrarlanması gerekmekte. Bunun yanından kronik hastalığı olanlarda ve 65 yaş üstü kişilerde ciddi hastalıkların ve ölümlere engel olunması için grip ve zatürre aşıları hekim önerisi doğrultusunda kesinlikle yapılmalı, kızamık, kızamıkçık ve kabakulak aşıları ve suçiçeği aşıları eksik olanların da aşılarını yaptırması gerekmekte. Sarılık aşıları (hepatit A ve hepatit B) hastalığı geçirmeyenler ve bağışıklığı olmayanların yaptırması gerekli olan aşılardır.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.